www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Да натикаш 6.0-литров V12 в Mercedes 190-ка... (видео)

01.04.2020 | Авто новини: Автоновини » Дизайн и тунинг | Автор: Angel Sergeev | 15916 прочитания
A+ | A-

На външен вид този Mercedes-Benz 190 от 1984 година може би не подсказва каква тайна крие под капака си. Може би само големите джанти и отворите за въздух във фаровете намекват какво можем да очакваме.

Отворите ли капака обаче, заводският карбураторен 2.0-литров мотор е отстъпил място на 6.0-литров V12 агрегат от Mercedes 600 SEL. Трансплантацията отнема на собственика на машината около шест месеца.

Разбира се, по двигателния отсек са направени редица промени, Радиаторът, например, е толкова изместен напред, че се е наложило формата на фаровете да бъде променена от вътрешната страна, тъй като те се допирали до охладителя.

По данни на собственика на машината, в момента тя разполага с около 460 к.с. и почти 600 Нм въртящ момент. В оригинален вид мощността е 89 к.с., а общото тегло - приблизително 1400 килограма.

Но моторът далеч не е единствената модификация. Трансмисията сега е 5-степенен автоматик, а управлението и елементи от окачването идват от други модели на немската марка.

Най-интересната подробност е, че машината остава напълно легална за шофиране по обществени пътища и би трябвало, поне теоретично, да може да развие скорост от близо 350 км/ч.


Тагове: mercedes 190Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ

" "
" "