www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Официално: BMW i8 излиза от производство през април

12.03.2020 | Авто новини: Автоновини » Елмобили и хибриди | Автор: Angel Sergeev | 1796 прочитания
A+ | A-

Досега BMW беше признал с половин уста, че спортният хибрид i8 ще излезе от производство в най-скоро време. Новината вече е официална, след като марката разпространи прес съобщение, в което потвърждава края на жизнения цикъл на i8 и i8 Roadster.

Баварците коментират, че когато през април 2020 година серийното производство бъде преустановено, плъг-ин хибридните спортни автомобили вече отдавна ще са затвърдили своето място на крайъгълни камъни на компанията.

BMW i8 стартира своята световна история на успеха като уникална симбиоза между футуристичен дизайн и насочени към бъдещето технологии преди шест години.

BMW i8 е най-успешния спортен автомобил с електрифицирано задвижване на света. С над 20 000 продадени екземпляра от 2014 година той постига по-високи продажби от всички конкуренти в сегмента, взети заедно.

Интересен факт е, че концептът Vision EfficientDynamics от 2009 година всъщност използва 3-цилиндров дизел, който е част от плъг-ин хибридна задвижваща система с 351 к.с. и 800 Нм въртящ момент.Тагове: bmw i8Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ