www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Отлагат и XXIV София Филм Фест 2020

09.03.2020 | Авто новини: Лукс&Стил » Кино, театър, сцена | Автор: Jordan Lukanov | 965 прочитания
A+ | A-

Отлагат и XXIV София Филм Фест 2020

Екипът на „Арт Фест“, основен организатор на международния филмов фестивал София Филм Фест и международния копродукционен пазар София Мийтингс, ясно осъзнава глобалната заплаха, която вирусът COVID-19 представлява за здравето и живота на хората и се съобразява с официалните решения, взети от Министерски съвет, Министерство на здравеопазването (заповед № РД-01-117/8.03.2020 г.), Министерство на културата, ИА „Национален филмов център“ (писмо № 01-82/ 9.03.2020) и Столична община. Взетите решения забраняват провеждането на културни и масови мероприятия на територията на България.

С оглед на това откриването и провеждането на 24-ия София Филм Фест и 17-ия София Мийтингс няма да се случат през март 2020-а, както бе предвидено, а се отлагат за период, в който културните и спортните събития в затворени помещения ще могат да се осъществят. София Филм Фест, като едно от най-големите културни събития в България, е съорганизиран от Министерство на културата, Столична община, ИА „Национален филмов център“, в партньорство с Националния дворец на културата, подкрепян от Програма „Творческа Европа“ МЕДИА на Европейския съюз, други партньори, спонсори и приятели.

Уверяваме ви, че ви чака изключителен фестивал. Ще е „когато му дойде времето“. Но то нали е „наше“! Ще дойде! И вие, приятели на киното, навреме ще научите за това.

За да поддържаме висок дух и приемаме нещата такива, каквито са, но в същото време и да полагаме грижата да бъдем отговорни и цивилизовани жители на София, България, Европа и планетата Земя, ви поздравяваме с усмивка с песента „Always Look on the Bright Side of Life“ от филма на великия приятел на софийския фестивал и България Тери Джоунс - „Животът на Брайън според Монти Пайтън“:Тагове: ОтлагаткоронавирусXXIVСофия Филм Фест 2020кино

СнимкиНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ