www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Поли Генова част от международното жури на конкурса за финландска песен на Евровизия 2020

09.03.2020 | Авто новини: Лукс&Стил » ТВ, шоу | Автор: Jordan Lukanov | 1194 прочитания
A+ | A-

Поли Генова част от международното жури на конкурса за финландска песен на Евровизия 2020

Поли Генова беше част от журито на Uuden Musiikin Kilpailu – финландската национална селекция за песен, която ще представи страната на Евровизия през тази година. Като една от най-обичаните звезди, участвали в престижния конкурс, певицата беше официално поканена от организаторите да представлява България в международното жури, формирано от 8 страни. Бляскавото събитие се проведе във финландския град Тампере и се излъчваше на живо по националната телевизия yle.

На Евровизия 2020 Финландия ще бъде представена от Aksel с песента Looking back. 50% от оценката на победителя се формира от зрителски вот, a другите 50% – от гласовете на международното жури, част от което беше и Поли Генова. Финландия е един от най-дългогодишните участници в престижния конкурс, като през 2006 г. го печели с парчето Hard Rock Hallelujah на групата Lordi. Освен като жури на конкурса за финландска песен на Евровизия, феновете на Поли Генова в северноевропейската страна имаха възможност да я гледат на концерт в един от големите клубове в столицата Хелзинки.
 
„Посещението ми във Финландия беше изключително вълнуващо и интересно. Радвам се, че песента, която най-много ми харесваше, спечели. Победителят Aksel е млад и удивително талантлив, с прекрасен запомнящ се глас. Освен това съм безкрайно впечатлена от продукцията на националната финландска телевизия yle – невероятна организация и висок професионализъм. Да съм част от международното жури на събитие от този ранг е чест и огромно удоволствие за мен”, сподели Поли.

Поли Генова е един от най-успешните български участници на Евровизия. През 2016 г. тя спечели престижното 4-о място с песента If love was a crime. Година по-рано, през 2015 г., беше водеща на финала на Детската Евровизия в България, с което стана изключително популярна сред феновете на конкурса по целия свят.


Поли Генова част от международното жури на конкурса за финландска песен на Евровизия 2020Поли Генова част от международното жури на конкурса за финландска песен на Евровизия 2020Поли Генова част от международното жури на конкурса за финландска песен на Евровизия 2020Поли Генова част от международното жури на конкурса за финландска песен на Евровизия 2020

Тагове: Поли ГеновамеждународножуриконкурспесенЕвровизия2020

СнимкиНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ