www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Toyota GR Yaris в продажба в Европа, цената е почти колкото на BMW 3-Series

06.03.2020 | Авто новини: Автоновини » Последни | Автор: Angel Sergeev | 4254 прочитания
A+ | A-

Toyota започна приемането на предварителни поръчки за спортния си модел GR Yaris, доставките на който ще станат факт до края на годината.

Цената на хот хеча в Германия е 33 000 евро за базовия модел. Всъщност, нивото на оборудване за този пазар ще е само едно, но над него ще могат да бъдат поръчвани различни екстри.

Бързо сравнение в базовите цени показва, че GR Yaris е само с около 2000 евро по-евтин от Renault Megane RS и близо 3000 по-евтин от базов BMW 3-Series.

GR Yaris може да се похвали с най-мощния сериен 3-цилиндров мотор в света. Става дума за 1.6-литров агрегат, нова разработка на концерна, който генерира пик на мощността от 257 к.с., а въртящият момент достига до 360 Нм.

Другите съставки на задвижващата система са 6-степенна ръчна скоростна кутия и задвижване на четирите колела с диференциал с ограничено приплъзване от типа Торсен.

Теглото на спортния автомобил е 1280 килограма, които гарантират, че ускорението от място до 100 км/ч отнема не повече от 5.5 секунди. Максималната скорост е 230 км/ч.

GR Yaris използва част от технологиите, които японският производител въвежда в автомобила си за Световния Рали Шампионат. Сред тях откриваме и внедряването на екстериорни компоненти от алуминий и карбон с цел по-ниско тегло.Тагове: yarisНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ