www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Показаха новият Bugatti Chiron Pur Sport

04.03.2020 | Авто новини: Автоновини » Последни | Автор: Jordan Lukanov | 1638 прочитания
A+ | A-

Показаха новият Bugatti Chiron Pur Sport

Bugatti представи поредната версия на хиперкара Chiron. Както и се предполагашем тя е получила фиксирано задно антикрило. Предварителните слухове водеха към името Chiron R, но колата ще се казва Chiron Pur Sport.

По-рано шефът на френската марка Щефан Винкелман заяви, че след рекорда на скоростта ще се появи версия, ориентирана към по-добра управляемост. Именно такава се явява Bugatti Chiron Pur Sport, която е с модернизирана аеродинамика и окачване, с намалено тегло, за сметка на което хиперколата е станала по-послушна в завоите.

Bugatti Chiron Pur Sport е получил по-твърди пружини: отпред с 65%, а отзад с 33%. Плюс адаптивни амортисьори. Освен това, при дадената версия има специални по-леки джанти: за подобряване на аеродинамиката и вентилацията на спирачките. Също така има специални гуми Michelin Sport Cup 2 R: 285/30 R20 отпред и 355/25 R21 отзад. Общо инженерите са успяли да свалят 19 кг от теглото.

Що се касае екстериора, то Bugatti Chiron Pur Sport е получил нова предна броня с големи въздуховоди и по-крупна фирмена предна решетка-подкова. Както и нов сплитер. Всичко гореспоменато е направено от въглеводородно влакно, както и широкото (1,9 метра) задно крило, създаващо "сериозно притегателно усилие". Плюс титанов ауспух.

Двигателят е останал същия. Това е 8,0-литров с четири турбокмпресора, който произвежда 1500 к.с. При това "червената зона" е повишена с 200 об/мин в сравнение със стандартния Chiron - при Pur Sport това са 6900 об/мин. Това е постигнато за сметка на автоматичната скоростна кутия, при коятп предавателните числа са станали по-близки с 15%, а скоростта на превключване е увеличена с 40%.

Ще бъдат произведени само 12 екземпляра Bugatti Chiron Pur Sport, всеки от които ще струва минимум €3,2 милиона. Доставките ще започнат през втората половина на 2020 година.


Показаха новият Bugatti Chiron Pur SportПоказаха новият Bugatti Chiron Pur SportПоказаха новият Bugatti Chiron Pur SportПоказаха новият Bugatti Chiron Pur Sport

Тагове: ПоказахановиятBugattiChironPur Sport

СнимкиНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ