www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Новият спортен автомобил на Maserati ще се казва MC20 (видео)

21.02.2020 | Авто новини: Автоновини » Последни | Автор: Jordan Lukanov | 1962 прочитания
A+ | A-

Новият спортен автомобил на Maserati ще се казва MC20 (видео)

Очакваният с нетърпение супер спортен автомобил Maserati ще носи името МС20. Машината е разработена в лабораторията за иновации на Maserati, ще бъде конструиран в историческия завод на ул. "Чиро Меноти" и ще отбележи своя дебют в световен мащаб в края на месец май в Модена.

Името МС20 подчертава спортния нрав на новия модел: MC е съкращение от Maserati Corse, а числото 20 се отнася за 2020 г. – годината, която поставя началото на нова ера в историята на Maserati. Първият състезателен автомобил, носещ логото Тризъбец, бе Tipo 26, при който номерът в името му указва годината на производство, както и при МС20 – първият автомобил, роден в новата ера на моденската компания.

Супер спортният автомобил е естествената еволюция на изключително успешния MC12 - автомобилът, който през 2004 г. бележи връщането на Maserati към състезанията след 37 години. MC12 спечели 22 състезания (включително 3 победи в 24 часа на Спа) и 14 шампионски титли в първенствата за конструктори, пилоти и отбори във FIA GT от 2004 до 2010 година.

Maserati се завръща в света на състезанията с новия МС20. Моделът ще бъде конструиран в завода в Модена, където вече тече процесът по модернизация на производствената линия, която също ще снабдява моделите си със своята усъвършенствана електрическа задвижваща система. В същото време, за напълното завършване на производствените площи в завода вече е започнала работа по тенекеджийно-бояджийно помещение – напълно нова функция за съоръжението, която ще бъде оборудвана с модерни иновативни технологии с ниско въздействие върху околната среда.Новият спортен автомобил на Maserati ще се казва MC20 (видео)Новият спортен автомобил на Maserati ще се казва MC20 (видео)Новият спортен автомобил на Maserati ще се казва MC20 (видео)

Тагове: НовиятспортенавтомобилMaseratiказваMC20видео

СнимкиНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ