www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Renault с нов уебсайт, посветен на безопасността на пътя за всички (видео)

18.02.2020 | Авто новини: Катастрофи » Безопасност | Автор: Jordan Lukanov | 1660 прочитания
A+ | A-

Renault с нов уебсайт, посветен на безопасността на пътя за всички (видео)

Groupe Renault, с подкрепата на своята фондация и асоциацията Prévention Routière (Безопасност на пътя), обединява усилия за повишаване на информираността относно опасностите и правилното поведение на пътя, като създават уебсайт, подходящ за всякакви аудитории: http://road4us.org/en/ - уникална инициатива, вдъхновена от тревожно наблюдение.

Според доклад на Световната здравна организация (СЗО) за 2018 г., пътно-транспортните произшествия са основната причина за смъртност при хора на възраст от 5 до 29 години и отнемат 1,35 милиона човешки живота годишно или по 1 човешки живот на всеки 24 секунди в световен мащаб.

За да предоставят полезни отговори на този обществен здравен проблем, двамата партньори предварително идентифицират основните причини за пътно-транспортните произшествия и рисковото поведение на пътя. Това проучване, стимулирано от изследването на СЗО, позволява на партньорите да установят насоки за превенция на основните рискове: алкохол, каски, предпазни колани, наркотични вещества, мотоциклети, пешеходци, смартфони, велосипеди, видимост, скорост и т.н.

Уникален в световен мащаб, уебсайтът Road4us е предназначен да бъде лесен за употреба и достъпен за всички участници в пътното движение, било то пешеходци или водачи, независимо от тяхната култура, възраст или образователна степен. За тази цел са измислени семпли илюстрации, с универсални кодове, без текст или културни конотации. Тези безплатни за изтегляне визуализации могат също да се използват свободно от преподаватели, учители или асоциации, желаещи да ги представят пред обществеността с цел повишаване на осведомеността по въпроса.

Навигацията на уебсайта е налична на 7 езика: френски, английски, испански, португалски, китайски, арабски и хинди. Road4us e тестван предварително сред широка гама аудитории и е също инструмент за участие и развитие. Интернет потребителите могат да оценяват всяка илюстрация и да предлагат подобрения, за да се отговори по-точно на нуждите на участниците в пътното движение и да се подобри разбирането на съобщенията.Тагове: Renaultуебсайтпосветенбезопасностпътявсичкивидео

СнимкиНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ