www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Хибриден V10 за следващото поколение Audi R8?

14.02.2020 | Авто новини: Автоновини » Последни | Автор: | 1349 прочитания
A+ | A-

Audi почти със сигурност ще разработи трето поколение на суперколата си R8. За да може да се продава и в новото десетилетие обаче, тя ще трябва да премине през сериозни промени в концепцията.

На първо време, поне според Top Gear, моделът ще трябва да получи някакъв вид електрическа подкрепа на двигателя си с вътрешно горене, за да отговори на емисионните стандарти.

Шефът на Audi Sport Оливер Хофман коментира: „Все още няма решение относно технологиите и платформата, които да се използват в следващото поколение на R8. Но с него трябва да изпълним изискванията за вредни емисии, които се прилагат в цял свят. Това означава някаква форма на електрификация. Сегашният ни модел е основата за клиентските състезателни програми на Audi Sport, така че тази посока на развитие също трябва да бъде запазена.”

Добрата новина е, че R8 най-вероятно ще запази V10 конфигурацията си на двигателя. Това ще стане факт благодарение на желанието на Lamborghini да запази този тип задвижване, а R8 и Huracan делят обща платформа.Тагове: audi r8Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ