www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Отборът Renault F1 официално започна кампанията за сезон 2020

13.02.2020 | Авто новини: Авто Спорт » Формула 1 | Автор: Jordan Lukanov | 1206 прочитания
A+ | A-

Отборът Renault F1 официално започна кампанията за сезон 2020

Отборът Renault F1 официално стартира своята кампания за сезон 2020 с откриващо събитие в L´Atelier Renault, емблематичен шоурум на Groupe Renault на Шан´з-Елизе в Париж. Динамичното дуо на Даниел Рикардо и Естебан Окон бяха представени за първи път в отборни цветове пред медии и партньори, заедно с новият технически директор по шасито Пат Фрай.

Фрагменти от новия болид Renault R.S.20 в своите предсезонни цветове бяха представени предпремиерно на присъстващите преди официалната си премиера на зимните тестове в Барселона следващата седмица. След серията от анонси през януари, пилотите на Renault Sport Academy 2020 също присъстваха на събитието в очакване на предстоящата вълнуваща година във FIA Formula 2, FIA Formula 3 и Formula Renault Eurocup.

Президентът на Renault Sport Racing Жером Стол коментира, че 2020-а ще бъде решаваща година в развитието на Renault в спорта: „Тази година Renault ще продължи своята горда и дългогодишна история във Формула 1, навлизайки в ново десетилетие. Шеста поредна в този спорт, 2020-та е значителна година по много причини. Ние се стремим да възвърнем положителния тренд от първите три години след завръщането си във Формула 1, докато в същото време се подготвяме за следващия сезон, който ще представлява нов цикъл за всички отбори. След като завършихме първоначалната инженерна фаза, сме по-решителни от всякога да атакуваме и да се възползваме от техническите промени през 2021 година. Вярвам, че екипите ни в Енстоун и Вири ще спомогнат за съревнованието за четвърто място през тази година, както и да гарантираме, че идващата ера ще бъде успешна както за отбора, така и за марката Renault.“ 

Отборът достига финална фаза от развитието си по програмата Формула 1 и активно инвестира в персонал и най-съвременни технологии във фабриките в Енстон, Великобритания, и Вири-Шатилон, Франция, за да подпомогне амбициите си за нови шампионски титли във Формула 1.

Мениджърът на отбора Сирил Абитебул подчерта целите на отбора за сезона: "Постигането на четвърта позиция в шампионата на конструкторите остава целта за сезона, който ще бъде по-оспорван от всякога. За следващия сезон трябва да спазваме трите приоритета, определени преди старта на сезона: надежден старт; високо ниво на развитие в самото начало на сезона и резултатност. В същото време трябва да си възвърнем увереността и да засилим екипния дух, за да постигнем най-доброто, на което всички са способни, и да увеличим максимално шансовете си през всеки състезателен уикенд по време на този безпрецедентно дълъг и предизвикателен сезон. 2020 г. също е основополагаща година, която бележи края на един цикъл и подготвителната фаза към следващия. През тази година се очаква да дефинираме най-добрия възможен план за справяне с основните разлики в регулациите през 2021 г. Организационните промени, направени през втората половина на сезон 2019, са съобразени с това.“

Даниел Рикардо, който започва своя втори сезон в отбора, разкрива своята мотивация за успехи на пистата тази година: „Очаквам с нетърпение да подобря работата си с отбора, имайки цял сезон зад гърба си – от тази гледна точка нещата ще бъдат по-лесни. Научих много за себе си и очевидно много за отбора. Един от най-важните уроци за мен беше, че не става въпрос само за това да имаш най-интелигентния човек в паддока на Формула 1 - трябва всеки член на отбора да извлече максимума от себе си. По отношение на хората, с които работя най-тясно, това означава да се опитам да намеря подхода, за да постигнем тяхното върхово представяне, опитвам се да им помогна да бъдат най-добрата версия на себе си, а след това и да разбера къде аз самия мога да постигна най-доброто за деня. Изграждането на този отборен дух с Renault беше удоволствие за мен през изминалата година."

Естебан Окон е нетърпелив да се завърне като пилот обратно в отбора, с който прави първите си стъпки във Формула 1 като тийнейджър: „Много е вълнуващо и нямам търпение да изпробвам новия болид в Барселона. Имахме много време за подготовка и се чувствам готов за предизвикателството. Радвам се да се състезавам отново обратно там, където искам да бъда, след като изчаках една година. Има много нови новости в болида тази година и отборът работи усилено, за да постигне повече. Във Формула 1 всеки детайл има значение и аз видях много от детайлите на Renault R.S.20. Вълнуващо е да видите дизайна на болида, но следващото нещо, което искате е да сте зад волана и да го тествате.“

Гуаню Жу поема нова роля през тази година като тест пилот. Новакът на годината във Формула 2 ще носи по-голяма отговорност за приноса за развитието на болида през сезон 2020. „Очаквам с нетърпение да стана тест пилот на отбора“, коментира Жу: „Това е следващата стъпка след опита ми на развоен пилот през сезон 2019. Тази година имам още по-добра възможност, което означава да работя по-усилено от преди, да придобия опит в управлението на болид от Формула 1 и в същото време да подобря областите, които отборът има нужда да развие, за да им помогна да станат по-добри в бъдеще."

Благодарение на позитивната енергия, демонстрирана от пилотите и екипите от Енстоун и Вири, 2020-а се очертава да бъде вълнуваща година, както на пистата, така и на пътя.


Отборът Renault F1 официално започна кампанията за сезон 2020Отборът Renault F1 официално започна кампанията за сезон 2020Отборът Renault F1 официално започна кампанията за сезон 2020Отборът Renault F1 официално започна кампанията за сезон 2020

Тагове: ОтборRenaultF1Формула 1официалнозапочнакампаниясезон2020Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ