www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Започна строежът на пътя между Калотина и Драгоман

13.02.2020 | Авто новини: Катастрофи » Пътна обстановка | Автор: Jordan Lukanov | 2144 прочитания
A+ | A-

Започна строежът на пътя между Калотина и Драгоман

Започна изграждането на участък от бъдещата автомагистрала „Европа“ между ГКПП „Калотина“ и Драгоман. Строителството на 14,5-километровата отсечка се финансира със средства от Механизма за свързване на Европа на Европейския съюз и републиканския бюджет. Стойността на инвестицията е за близо 165 млн. лв. Срокът за изпълнение е  януари 2022 година.

Началото на участъка е след ГКПП „Калотина“ при първи километър и завършва непосредствено след Драгоман при 15-и км. По трасето ще бъдат изградени четири пътни възела – „Калотина“, „Турмашка махала“ при 8-ми км, "Драгоман-Запад" при 13-и км при пресичане с път III-813 Годеч - Габер и "Драгоман-Изток" при 14-и км.

За опазване на околната среда и изпълнение на екологичните мерки при 4-и км ще бъде изграден надлез /екотунел/ за едри бозайници с ширина 40 м с почвена покривка, позволяваща засаждането на дървета и 3-метрова плътна шумозащитна ограда намаляваща светлинното и шумовото въздействие от преминаващите автомобили. Изпълнител на проекта е "СТРАБАГ БПА“ ДЗЗД, с участници: „Щрабаг“ ЕАД, „Страбаг Сп. з.о.о., Полша“ и „Битумина ГмбХ-България“ ЕООД. Стойността на договора им е за близо 165 млн. лева.

Трасето на АМ „Европа“ между ГКПП „Калотина“ и Софийския околовръстен път е с дължина 48 км и е разделено на три участъка. Строителните работи на участъка между Драгоман и Сливница, с дължина 17 км, започнаха през май миналата година и се очаква да приключат до края на тази година.

Изграждането на двата участъка включва модернизация на съществуващия първокласен път I-8 между Калотина и град Сливница и разширяването му с второ платно до магистрален габарит. Третият участък от град Сливница до връзката със Северната скоростна тангента,с дължина 16 км, ще преминава по ново трасе. В момента се изготвя техническият проект за отсечката.


Започна строежът на пътя между Калотина и ДрагоманЗапочна строежът на пътя между Калотина и ДрагоманЗапочна строежът на пътя между Калотина и Драгоман

Тагове: ЗапочнастроежпътмеждуКалотинаДрагоманмагистрала

СнимкиНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ