www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Nikola представи електрическия пикап Badger

11.02.2020 | Авто новини: Автоновини » Елмобили и хибриди | Автор: Jordan Lukanov | 1719 прочитания
A+ | A-

Nikola представи електрическия пикап Badger

Компанията Nikola представи електрическия пикап Badger, който е способен да преодолее с едно зареждане до 965 км. Създателите утвърждават, че това е "най-съвременният в света електрически товарен автомобил". Новият пикап ще се конкурира най-вече с Tesla Cybertruck, Rivian R1T, електрическия "Хамър" и бъдещия батериен Ford F-150.

Габаритната дължина на Nikola Badger съставлява 5890 мм, широчината е 2180 мм, височината - 1870 мм. За силовата установка информация няма, но от компанията отбелязват, че нейната пикова мощност е 906 к.с., а постоянната - 455 к.с. Въртящият момент е 1328 Нм.

Ускорението от 0 до 96 км/ч ще отнема 2,9 секунди. Задвижването е върху всички колела. На буксир всъдеходът може да вземе повече от 3600 кг.

Новият пикап засега е още концепт, но с вече обявени характеристики на серийна версия. Той е снабден с електрическа силова установка, както и с водородни горивни клетки.

Пълният заряд на батерията и резервоарът с водород позволяват да се преминат максимум 965 км. Само литиево-йонният акумулатор за 160 кВт/ч ще стигне за половината от тази дистанция.

Официалната презентация на Nikola Badger е предвидена за септември 2020 година. Електрическият пикап ще се предлага в два варианта: само с елмотор и в комбиниран вид с водородни елементи.


Nikola представи електрическия пикап BadgerNikola представи електрическия пикап BadgerNikola представи електрическия пикап Badger

Тагове: NikolaпредставиелектрическипикапBadger

СнимкиНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ