www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Toyota и Panasonic заедно ще правят батерии за елмобили

10.02.2020 | Авто новини: Автоновини » Елмобили и хибриди | Автор: Jordan Lukanov | 1288 прочитания
A+ | A-

Toyota и Panasonic заедно ще правят батерии за елмобили

Компаниите Toyota и Panasonic обявиха за създаването на съвместно предприятие за разработка и производство на акумулатори за елмобили. Дяловете в новата организация са разпределени в съотношение 51:49.

Както съобщава Reuters, фирмата, получила наименованието Prime Planet Energy & Solutions, ще разработва призматични акумулатори, които ще са достъпни за всички автомобилни производители. Началото на производството е предвидено за 1 април 2020 г., а в него ще работят около 5100 човека, в това число 2400 в дъщерна компания в Китай.

В официалната прес информация се казва, че "съвместното предприятие ще разработва висококонкурентни и ефективни акумулатори, които са безопасни и се отличавата с превъзходно качество и производителност (от гледна точка на капацитета, мощността, срока на годност и т.н.)". Офисите на Prime Planet Energy & Solutions ще бъдат разположени в Токио и в региона Кансай в Япония.

Това не е първият опит на Panasonic в производството на акумулатори за елмобили, тъй като тя вече доставя цилиндрически акумулатори за Tesla и работи върху разработката на призматични акумулатори, които все по-често се срещат в автомобилната промишленост. При това на практика сътрудничеството между "Тойота" и "Панасоник" започва през 1996 г., когато те създават съвместно предприятие за производство на акумулатори за хибридни автомобили.


Toyota и Panasonic заедно ще правят батерии за елмобили

Тагове: ToyotaPanasonicзаеднобатерииелмобилакумулатор

СнимкиНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ