www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

София Филм Фест 2020: Премиера за най-новият филм на Дорон Еран

01.02.2020 | Авто новини: Лукс&Стил » Кино, театър, сцена | Автор: Jordan Lukanov | 1055 прочитания
A+ | A-

София Филм Фест 2020: Премиера за най-новият филм на Дорон Еран

Дорон Еран идва за трети път у нас, след като през 2009 г. той беше член на Международното жури. Най-новият филм на родения в Тел Авив режисьор Дорон Еран, „Последният час на господин Кол“ („Mister Kohl´s Final Hour“), е монодрама, която се занимава с борбата на един човек срещу корумпираната социална, икономическа и правна система, основана на алчността.

Филмът е екранизация по изключително популярната в Израел пиеса на Джошуа Собол, който е и автор на сценария. Творбата получи номинация за най-добър филм от фестивала в Хайфа през 2019 година.

Адвокат Мики Кол има един последен час свобода – пред входа на затвора той говори по телефона с библиотекарката на Съдебната палата и се оказва, че едно късче безценна информация може да промени присъдата му, заради която се срутват кариерата и личният му живот…

Дорон Еран има във филмографията си 13 заглавия, той работи и като продуцент на игрални филми, телевизионни драми и документални филми. Подписът му стои под 50 филма и телевизионни продукции, сериали, разпространени в Израел и по света.

Освен с работата си като режисьор, Еран е в основата на създаването и развитието на списанието „Добри новини“ („Good news“), което се фокусира върху положителните страни на обществото, науката и изкуствата. Член е на Израелската асоциация на периодичната преса (FIPP), а като писател е издал романа „Самотата зад камерата“ (1999) и изключително ценната за израелските университети и колежи академична книга „Да бъдеш продуцент“ (2002), посветена на киното и телевизията.

Дорон Еран е удостоен със специална награда на Международния форум за ново кино в Калкута (2002), както и с наградата за предприемачество в израелската филмова и телевизионна индустрия в Израел. Режисьорът беше специален гост у нас като член на журито на София Филм Фест през 2009 година; журирал е и на TLVfest (LGBT International Film Festival) в Тел Авив. През 2008 година в Калкута е представена ретроспектива с филмите на Дорон Еран, озаглавена „Целулоидни перли“, а през 2009 година Международният филмов фестивал в Пуне показва ретроспектива на Дорон Еран, представяща 7 от неговите филми.


София Филм Фест 2020: Премиера за най-новият филм на Дорон ЕранСофия Филм Фест 2020: Премиера за най-новият филм на Дорон ЕранСофия Филм Фест 2020: Премиера за най-новият филм на Дорон Еран

Тагове: София Филм Фест 2020премиеранай-новиятфилмДорон Еран

СнимкиНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ