www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Nissan Leaf премина на автопилот 370 км по пътищата на Великобритания

08.02.2020 | Авто новини: Авто Продукти » Технологии | Автор: Jordan Lukanov | 1678 прочитания
A+ | A-

Nissan Leaf премина на автопилот 370 км по пътищата на Великобритания

Консорциум HumanDrive и европейското подразделение на японската компания Nissan, в рамките на съвместните изследвания и изпитания на нови технологии, извършиха 370-километров автономен тест-драйв по пътищата на Великобритания. В рамките на Grand Drive, електрическият автомобил Nissan Leaf покри маршрут, който включваше специални пътни условия - сложни кръгови кръстовища, високоскоростни шосета, селски пътища без маркировка, бели гранични линии или бордюри.

В оборудването на машината влязоха GPS-навигатор, радар, лидар и камери, с помощта на които автопилотът управляваше автомобила и преодоляваше препятствията. Освен това, системата беше проверена на тестово трасе, където се изучаваха алгоритмите за автономно движение, имитиращи стила на шофиране на човека.

Целта на изледванията е създаване на алгоритъм за автономно шофиране, приблизено към обичайните маниери на човешкото. Общият обем на финансирането на този проект съставлява 13,5 млн паунда.


Nissan Leaf премина на автопилот 370 км по пътищата на ВеликобританияNissan Leaf премина на автопилот 370 км по пътищата на Великобритания

Тагове: NissanLeafпреминаавтопилотпътищаВеликобританиятест

СнимкиНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ