www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Гума на Bridgestone с отличен резултат от TÜV SÜD

03.02.2020 | Авто новини: Авто Продукти » Гуми | Автор: Jordan Lukanov | 2259 прочитания
A+ | A-

Гума на Bridgestone с отличен резултат от TÜV SÜD

Ултра издръжливите гуми на Bridgestone Duravis R002, предназначени за всички видове автопаркове, осигуряват най-доброто представяне в класа си на мокра настилка. Това се доказва от тестове, извършени от TÜV SÜD - един от най-уважаваните независими институти за автомобилни тестове в Европа.

В сравнителните тестове, които оценяват спирачните възможности при мокри настилки и странично мокро сцепление, Duravis R002 на Bridgestone показа значително подобрение от своя предшественик - R001, и изпревари конкурентните първокласни гуми. Разработени и тествани в партньорство със 17 автопарка в 13 страни, гумите Duravis R002 са проектирани да се представят с максимално качество целогодишно при различни пътни условия.

Така гумите, които са готови за зимни условия, с 3PMSF маркировка – да получат най-високата оценка „А“ в класа си за завиване при мокро сцепление. И сега известният независим институт за тестване TÜV SÜD констатира, че Duravis R002 също така осигурява най-добрите в класа си характеристики при мокри условия.

Тестовете на TÜV SÜD съпоставиха Bridgestone Duravis R002 с Hybrid HS3/HD3 на Continental, Kmax S/D Gen-2 на Goodyear и X MultiEay 3D XZE/XDE на Michelin. Гумата Bridgestone превъзхожда конкурентите си както при странично мокро сцепление (със средно странично ускорение при мокър кръг от 3,18 m/s2), така и приспиране на мокра настилка - със спирачен път от едва 24,9 метра.

Тези най-добри показатели в класа при мокри настилки демонстрират допълнителна полза от гледна точка на безопасността за всички участници в движението при дъждовни метеорологични условия. Днес нарастващите изисквания към транспортната индустрия означават, че собствениците и мениджърите на автопаркове трябва да увеличат производителността и да минимизират оперативните разходи повече от всякога.

С издръжливостта на износване, която отбелязва 45-процентно подобрение спрямо предшественика си и цената на километър, която е намалена с 15 процента, гумите Duravis R002 на Bridgestone са проектирани да позволят на автопарковете да намалят експлоатационните си разходи. Duravis R002 също предлага оптимизирана ефективност на горивото, с комбинация B-C-B за управляващ, задвижващ мост и ремарке (in steer, drive and trailer).

Bridgestone Duravis R002 се предлага в 15 размера и опростява каталога на Bridgestone в мултифункционалния сегмент, като заменя всички съществуващи продукти. Разработени и произведени в Европа, новите гуми представляват комбинация от нова иновативна концепция и състав, както и подобрен производствен процес.

Коментирайки резултатите от теста, Стивън Де Бок, вицепрезидент на търговския бизнес отдел в Bridgestone EMIA сподели: „Duravis R002 е проектиран с умисъл за предизвикателствата пред модерните автопаркове. Разходите и натискът за опазване на околната среда винаги ще бъдат на първо място за мениджърите на автопарка и с гордост заявяваме, че нашите гуми помагат да се справят с тези проблеми. Но безопасността винаги ще бъде от първостепенно значение, особено при предизвикателни пътни условия. Новината, че TÜV SÜD установи, че Duravis R002 предлага най-добрите в класа си характеристики при мокра настилка е чудесно признание за гума, която е проектирана да помогне на автопарковете да намалят експлоатационните си разходи, като същевременно ги поддържа в движение и безопасност при предизвикателни условия.“


Тагове: ГумаBridgestoneотличенрезултатTÜVSÜDтест

СнимкиНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ