www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

В САЩ разрешават автомобилни номера с емоджи

28.01.2020 | Авто новини: Клюки » Клюки | Автор: Jordan Lukanov | 2303 прочитания
A+ | A-

В САЩ разрешават автомобилни номера с емоджи

В американския щат Върмонт може да разрешат използването върху автомобилните номера на емоджита - специални идеограми и усмивчици, използвани в интернет и електронните съобщения. Съответният законопроект беше внесен за разглеждане от представителката на Демократичната партия Ребека Уайт, съобщи CNET.

Съгласно документа, водачът може да избере един от шест символа в допълнение към стандартния набор цифри и букви. Особеният знак може да се използва в условията като при покупка на уникален номер, изпълнен по особена поръчка. В случай на приемане на закона, Върмонт ще стане първият северноамерикански щат, където разрешават изображението на емоджи в държавните регистрационни знаци.   

Приблизително преди една година позволиха използването на емоджи в автомобилните табели в австралийския Куинсленд. Местнте водачи може да избират един от пет знака: смеещо се, намигащ, със слънчеви очила, усмихнат или със сърчица вместо очи. При това самият знак се явява изключително декоративен ине се отбелязва в официалните документи за регистрация.

Фото: Carscoops


Тагове: САЩразрешаватавтомобилниномераемоджитабела

СнимкиНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ