www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Глобалните продажби на коли със спад през 2019 г., същото се очаква и през 2020 г.

24.01.2020 | Авто новини: Авто пазар » Световен опит | Автор: | 2495 прочитания
A+ | A-

Вече налице са обощените данни за глобалните продажби на чисто нови автомобили. Те показват, че през 2019 година пазар се е свил минимално спрямо предходната година.

Анализаторите от LMC Automotive посочват, че в света през изминалите 12 месеца са били реализирани 90.3 милиона автомобили, докато през 2018 г. резултатът е бил 94.4 милиона. През рекордната 2017 г. продажбите са 95.2 милиона.

Основната причина за спадът се дължи на забавянето на растежа на икономиката в Китай, където продажбите спадат с 2.3 милиона. Освен това, отпадането на сериозните помощи от правителството за закупуване на екологични автомобили също играе роля.

Значим отлив на клиенти има и в Индия, където икономиката също преживява трудни времена. Европа пък подлага производителите на трудности с новите си емисионни стандарти.

Прогнозите на LMC Automotive сочат, че глобалният пазар ще продължи да се свива и през 2020 година. Вероятна причина за това е насищането на богатите страни с нови превозни средства и изчакването на следващото поколение електромобили.Тагове: продажбиНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ