www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Изтекли документи потвърдиха нов Ford Mondeo през 2021 година

23.01.2020 | Авто новини: Автоновини » Последни | Автор: Angel Sergeev | 6738 прочитания
A+ | A-

Бъдещето на Ford Mondeo до този момент беше доста неясно - продажбите в D-сегмента вървят стремглаво надолу, за сметка на далеч по-популярните кросоувър и SUV автомобили.

Изтекли вътрешни документи от компанията обаче потвърждават, че моделът няма да бъде спрян, а чисто нова генерация ще се появи още следващата година. Тя ще наследи лансираното в Европа четвърто поколение Mondeo през 2014 година, което получи фейслифт преди около 12 месеца.

Autocar успява да открие предварителен каталог с авточасти и необходими инструменти за работа, който обикновено се разпространява до дилърите на автомобилните производители преди лансирането на нов модел.

Данните показват, че Mondeo с вътрешен код CD542 ще дебютира през втората половина на 2021 година. Доста интересна подробност, която документите разкриват е, че окачването на задната ос на возилото ще бъде коренно различна от традиционното многораменно шаси на днешния модел, познат неофициално като МК5.

От Autocar спекулират, че промените в геометрията ще са необходими с цел освобождаване на пространство за батерии и електромотор за задните колела. Изтеклият документ дори обсъжда инструменти за разглобяване на листово окачване, каквото Ford не използва в нито един свой модел в Европа от доста години.

Ако наистина предположенията на британците са верни, то Mondeo може да получи plug-in хибридно задвижване, базирано на хибридната технология в новото поколение Kuga. Става дума за 2.5-литров бензинов мотор, работещ по цикъла на Аткинсън, подпомаган от електромотор и компактна батерия. Същото задвижване ще получат и вановете S-Max и Galaxy още в края на тази година.

През миналата седмица стана ясно, че Ford е патентовал названието Stormtrak за използване в Европа. Водещи автомобилни издания тогава посочиха, че най-вероятно това може да бъде името, което компанията ще даде на наследника на Mondeo.

Едновременно с това, автомобил с подобно име е възможно да се появи и в САЩ като наследник на Fusion, който си отива от пазара по-късно тази година. Припомняме, че Fusion и Mondeo делят обща платформа и множество идентични технологии.

По-рано тази година стана ясно, че Ford работи по сериозно преструктуриране на бизнеса си в Европа, като част от него е прекрояване на моделната гама за континента. Вече знаем, че C-Max отпада от портфолиото, а същото се очаква да се случи и с Mondeo и дуото S-Max/Galaxy.

Добрата новина е, че от Ford готвят чисто нов модел, който да замени трите големи автомобила в гамата на марката. Точно той може да приеме името Stormtrak и да се превърне в повдигнато голямо комби. Информацията идва отново от авторитетното британско издание Autocar.

Вдъхновението за дизайна и цялостната концепция идва от Subaru Outback, който се продава изключително добре в САЩ и относително добре в Европа. Новият модел на Ford ще бъде глобален играч. Возилото ще се базира на платформата, която стои в основата на новия Focus. 

В момента Ford тества новия си автомобил, използвайки удължени прототипи на актуалния Focus. От снимките, публикувани от Autocar, ясно се вижда по-дългото междуосие, както и промените в задната ос.Тагове: mondeoНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ