www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Доставките на Tesla Model Y започват до две седмици?

22.01.2020 | Авто новини: Автоновини » Елмобили и хибриди | Автор: Angel Sergeev | 3304 прочитания
A+ | A-

Tesla може най-накрая да преобърне традицията да доставя автомобили след предварително обещания срок. Това се предполага, че ще се случи с новия модел Model Y, за който се говори, че ще тръгне към клиентите след две седмици.

Информацията не е официална, но идва от достоверни медии, цитиращи източник от калифорнийската компания. Разбира се, засега говорим за доставки само за Америка от завода на Tesla във Фриймонт.

Model Y е изграден върху платформата на Model 3 и има амбициите да стане част от модерната тенденция на лансиране на „кросоувър купе” модели. С пускането му Илън Мъск вече може да се похвали, че е осъществил идеята си абревиатурата на моделите на Tesla да оформят думичката SEXY, стига да обърнем тройката на Е.

На представянето на Model Y Мъск обеща ускорение от 0 до 96 км/ч за 3,5 секунди и „реален пробег” от почти 500 км, като в случая въпрос за по-скъпата версия с по-голям пробег, която излиза на пазара в Щатите с цена 47 000 долара. Базовата версия на Y ще се появи по-късно – през 2021 и ще е по-бавна, с по-малък пробег и цена 39 000 долара.

Най-скъпите версии ще са 51 000 и 60 000 долара, като ще се предлагат с два електромотора и задвижване на четирите колела. За Щатите производството на Model Y ще е в Невада, а за Китай – в гигафабриката край Шанхай.

Мъск прогнозира, че продажбите на Y ще надхвърлят тези на другите три модела: S, X и 3, взети заедно.Тагове: teslamodel yНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ