www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

„Тяло, хвърлено под ъгъл към хоризонта” в театър "Азарян" към НДК

21.01.2020 | Авто новини: Лукс&Стил » Кино, театър, сцена | Автор: Jordan Lukanov | 1120 прочитания
A+ | A-

„Тяло, хвърлено под ъгъл към хоризонта” в театър "Азарян" към НДК

Сцена Backstage в Театър Азарян посреща премиерата на авторския спектакъл на режисьора Василена Радева „Тяло, хвърлено под ъгъл към хоризонта”. Представлението е вдъхновено от четири истории на героините в книгата на Петя Накова „Годината на осемте химии”.

В НДК спектакълът ще бъде показан за пъви път на 8 февруари от 18:30 часа. Представлението е театрална парабола – път, дефиниран от полета на мисълта и емоциите, в стремежа да запазим себе си, когато ни боли и се страхуваме, когато в нас расте смъртта.

Това са четири истории за преодоляването на тежката диагноза “рак”, хвърлени под ъгъла на любовта – най-силният пазител на живота. А хоризонтът са нашите близки, които ни обичат, за да останем живи, за да продължим.

Спектакълът е своеобразен квартет от мигове живот, фантазия, слово и светлина, създаден в съавторство с актрисите Невена Калудова, Богдана Котарева, Юлиана Сайска и Елена Димитрова, които изпълняват свои авторски интерпретации, вдъхновени от литературните образи. Композитор е Емилиан Гацов, а художник – Анна Янакиева.

Екипът на „Паник Бутон Театър“ е верен на своята мисия да говори за болките на деня със средствата на театъра и с вярата, че изкуството лекува душата. Спектаклите на този екип се отличават с ярко социално послание, което оставя видима следа в сърцата на зрителите.

Сред тях са: „Общество за Предпазване от Боклучено Чудовище“ и „Синята Брада - брак без приказка“ в ТР „Сфумато“. Проектът е реализиран с подкрепата на Министерство на културата и Национален Фонд Култура, в партньорство с Concept Studio.


Тагове: Тяло хвърлено под ъгъл към хоризонтатеатърАзарянНДКспектакъл

СнимкиНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ