www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

CES 2020: Иновации в автомобилната електроника с БГ участие

21.01.2020 | Авто новини: Авто Продукти » Технологии | Автор: Jordan Lukanov | 1681 прочитания
A+ | A-

CES 2020: Иновации в автомобилната електроника с БГ участие

Новаторските идеи, реализирани с участието на български инженери, за пореден път бяха под светлините на прожекторите по време на тазгодишното Изложение за Потребителска Електроника (CES 2020) в Лас Вегас, САЩ, от 6 до 9 януари. На щанда на Вистеон, световен лидер в разработката и производството на автомобилна електроника за интериора, почти всеки продукт демонстрираше нововъведения, създадени частично от екипите на Софийския Технологичен Център на компанията.

На фокус отново бяха основните кокпит системи – информация за водача, инфоразвлекателни продукти, интегрирани системи в един контролер SmartCore и DriveCore контролер за автономни автомобили. Силно впечатление предизвика и едно уникално нововъведение – POLED дисплей структура с непрекъсната предна маска, позволяваща огъване на централния дисплей с 5° назад и 15° напред към шофьора.

Един от ключовите продукти в областта на информация за водача е и новата технология за дисплей microZone, която позволява изображение с висока яркост от 850 cd/m2 до 1300 cd/m2, ултрависоко контрастно отношение 100 000:1, широка цветова гама и много ниска енергийна консумация. Продуктите с такива параметри позволяват изображения с качество, изключително доближаващо това на OLED дисплеите, но на много по-ниска цена.

След успешното интегриране в автомобили и камиони на Даймлер на второто поколение SmartCore контролер, Вистеон представи следващата версия на платформата, която вече има и клиент - официално ще бъде използвана в електромобилите на китайския производител GAC. Новата версия се отличава с подобрени възможности за управление на свързаност с потребителски мобилни устройства, инфоразвлекателни приложения, телеметрия, информация за водача, сигурност, камера и управление на дисплеи за задните седалки. Безжичната поддръжка на CarPlay и AndroidAuto е гарантирана със сертификати, а хардуерът позволява едновременната работа на Android, Linux, QNX, AutoSAR и други операционни системи на многоядрения процесор.


CES 2020: Иновации в автомобилната електроника с БГ участиеCES 2020: Иновации в автомобилната електроника с БГ участиеCES 2020: Иновации в автомобилната електроника с БГ участиеCES 2020: Иновации в автомобилната електроника с БГ участие

Тагове: CES 2020: Иновации в автомобилната електроника с БГ участие

СнимкиНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ