www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

"Паякът" пуска SMS за вдигнат автомобил

20.01.2020 | Авто новини: Катастрофи » Акции | Автор: Jordan Lukanov | 6014 прочитания
A+ | A-

"Паякът" пуска SMS за вдигнат автомобил

Центърът за градска мобилност в София въвежда нова SMS услуга за водачите, чиито автомобили са принудително преместени на наказателен паркинг. От номер 1902 ще се изпращат кратки съобщения, че колата е вдигната и е преместена на съответния наказатален паркинг, неговия адрес, както и допълнителна връзка към сайта на ЦГМ и горещия телефон на контактния център.

SMS услугата започва да функционира още тази седмица. Съобщението ще се изпраща на телефона, от който последно е изпратено валидно съобщение за паркиране в зоната за платено локално паркиране.

Целта на промяната е да се даде максимално информация на водачите и тя да е полезна за тях. По този начин ще се спести време, средства и емоции у водачите, които по някаква причина са нарушили правилата при паркиране.

Несвоевременното освобождаване на автомобила от специализиран паркинг, може и да доведе до натрупване на непосилна за собственика сума. Има случаи, в които водачите не търсят колите си с дни и не знаят, че тя е на наказателен паркинг. Текстът на краткото съобщение ще е изписан на латиница.

Снимка: news.bg


Тагове: ПаякпускаSMSвдигнат автомобилрепатракпаркинг

СнимкиНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ