www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Porsche планира удвояване до 7 години

26.07.2011 | Авто новини: Авто пазар » Световен опит | Автор: | 640 прочитания
A+ | A-

Към 2018 г. немският производител на луксозни супер автомобили Porsche планира да удвои продажбите на свои возила. Тази цел влиза в общия план на концерна-майка Volkswagen Group в този срок да стане производител "номер едно" в света.
"Искаме да удвоим цифрите на продажбите към 2018 г., стигайки примерно до 200 хиляди автомобила" - заяви шефът на компанията Матиас Мюлер в интервю, разпространено от Reuters. Според резултатите за първото полугодие Porsche е реализирал 60 650 коло по целия свят, което е с 36% повече в сравнение с аналогичния период за миналата година.
Според прогнозата на шефът на Porsche, само пазарът в Китай може да "поеме" с 30 хиляди бройки повече - чрез нови модели и оптимизация на маркетинговата политика. Матиас Мюлер разчита продажбите на Porsche Panamera може да се увеличат до 25 000, а подготвяният компактен кросоувър Porsche Cajun - до 50 000 годишно. За пазарния ръст трябва да способства и планираното увеличение на дилърите по целия свят от 700 до 1000.Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ