www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Volvo Cars и China Unicom заедно за 5G бъдеще

15.01.2020 | Авто новини: Авто Продукти » Технологии | Автор: Jordan Lukanov | 1357 прочитания
A+ | A-

Volvo Cars и China Unicom заедно за 5G бъдеще

Volvo Cars и водещата телекомуникационна компания China Unicom обединяват сили за създаването на следващото поколение 5G мобилна технология за комуникация между автомобилите и инфраструктурата в Китай. Двете компании се споразумяха да работят заедно в проучването, развитието и тестването на 5G автомобилни приложения и новосъздадената технология „vehicle-to-everything“ (V2X).
 
Петото поколение 5G мобилна технология е в пъти по-бърза, разполага с по-голям обем за съхранение на информация и предлага по-ефективно време за реакция в сравнение с предходната 4G технология. Скоростното прехвърляне на данни към и от превозното средство дава възможност повече автомобилни приложения да работят.

Volvo Cars и China Unicom проучват редица различни приложения с 5G технологията, служещи за комуникацията между автомобилите и инфраструктурата в Китай, като идентифицират потенциални подобрения в области като безопасност, устойчиво развитие, удобства за потребителите и автономно шофиране.

Например, подаването на информация, свързана с пътната обстановка, ремонтни дейности, трафик, задръствания и аварии, спомага автомобилът да предприеме превантивни мерки като забавяне или предлагане на различен маршрут. Това може да работи за повишаване на безопасността, избягването на трафик и повишаване на ефективната употреба на енергия.

Друг пример е възможността автомобилите да намерят по-лесно свободни паркоместа с помощта на пътни камери. Освен това, превозните средства могат да комуникират както със светофари, за да установят оптимална скорост и да създадат т.нар. „зелена вълна“, така и помежду си, с цел безопасно влизане и излизане от магистрали и движение по нея.

Към момента в големите градове в Китай се въвежда 5G с подкрепата на China Unicom и други компании. Очаква се Китай, подобно на повечето региони, също да приложи широко свои собствени стандарти за т.нар. технологии vehicle-to-everything (V2X).

Сътрудничеството на Volvo Cars с China Unicom спомага шведският бранд да се подготви по подходящ начин за регионалните изисквания и да създаде силно присъствие на V2X на най-големия си пазар. Volvo Cars планира да въведе 5G свързаност като част от следващото поколение Volvo автомобили, базирани на следващото поколение автомобилна архитектура SPA2.


Тагове: Volvo CarsChinaUnicomзаедно5Gкомуникация

СнимкиНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ