www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Огромен екоефект от използването на LNG и био LNG в Германия

15.01.2020 | Авто новини: Авто Продукти » Консумативи | Автор: Jordan Lukanov | 898 прочитания
A+ | A-

Огромен екоефект от използването на LNG и био LNG в Германия

Shell се подготвя да направи важна стъпка за декарбонизирането на тежкотоварния транспорт в Германия, най-голямата икономика в ЕС и важна транзитна страна за тежкотоварния трафик в Европа. Компанията разширява мрежата си от станции за втечнен природен газ (LNG) до 35-40 обекта и я снабдява с въглеродно неутрално гориво LNG (средна стойност). С тази инициатива растящият транспортен сектор в Германия има възможност да намали въглеродния си отпечатък с до 1 милион тона емисии като първа стъпка в началото на десетилетието.

Shell планира да използва био LNG, за да предложи на клиентите си достъпно и въглеродно неутрално гориво за тежкотоварния автомобилен транспорт и за да допринесе за декарбонизирането на веригата на доставки на LNG в Германия. Инициативата включва и извличането на метан от мокра тор, земеделски или битови отпадъци, както и изграждането на мощности за втечняване на газ и за разпространението на въглеродно неутрално LNG чрез мрежата на Shell от LNG станции. Компанията работи и за преминаването към LNG в собствения й автопарк от цистерни.
 
Технологията на LNG вече е напълно развита и достъпна. Shell е отворена за партньорство с други организации – и от публичния, и от частния сектор – по цялата верига за доставки, за да разпространи по-активно био LNG, когато потребителското търсене позволява.

Тази инициатива е допълнение към инвестициите на Shell в други по-чисти горива като GTL (технологията газ към течност), CNG (компресиран природен газ), R33 Blue Diesel (суперчист дизел), както и във водород и инфраструктура за зареждане на електромобили в Германия. Shell възприема интегрираната от край до край верига за доставки като възможност за подобряване на конкурентоспособността на транспортните компании, тъй като повишава стойността на услугите им и прави цените им към крайните клиенти по-конкурентни.

Някои от следващите точки, включени в програмата на Shell за изграждане на LNG търговски обекти, са Реклингхаузен, Хермсдорф, Кирххайм/Тек, Вайнсберг и районът на Кьолн. Те ще заработят през следващите месеци след официалните разрешения от властите. В момента се проучват възможни локации за завод за втечняване с цел да се премине бързо към необходимите процеси по оценяване, търсене на разрешителни и уреждане на регулаторните въпроси, както и за да се проведат ефективни публични консултации.

Shell активно работи за популяризирането на LNG като гориво за тежкотоварни автомобили в България. Компанията предлага горивна карта за зареждане на LNG, от която вече се възползват българските компании за международен транспорт, опериращи в Европа. Shell поддържа контакт и с транспортния бранш, който е обединен от мнението, че използването на втечнен природен газ в транспорта у нас ще стане възможно след създаването на необходимата инфраструктура, регулаторна рамка и финансови стимули.


Огромен екоефект от използването на LNG и био LNG в Германия

Тагове: ОгроменекоефектLNGбиоГерманияShellгориво

СнимкиНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ