www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Наследникът на Ford Mondeo може да се казва Stormtrak

13.01.2020 | Авто новини: Автоновини » Последни | Автор: Angel Sergeev | 4271 прочитания
A+ | A-

Ford е патентовал названието Stormtrak за използване в Европа. Водещи автомобилни издания сочат, че най-вероятно това може да бъде името, което компанията ще даде на наследника на Mondeo.

Едновременно с това, автомобил с подобно име е възможно да се появи и в САЩ като наследник на Fusion, който си отива от пазара по-късно тази година. Припомняме, че Fusion и Mondeo делят обща платформа и множество идентични технологии.

По-рано тази година стана ясно, че Ford работи по сериозно преструктуриране на бизнеса си в Европа, като част от него е прекрояване на моделната гама за континента. Вече знаем, че C-Max отпада от портфолиото, а същото се очаква да се случи и с Mondeo и дуото S-Max/Galaxy.

Добрата новина е, че от Ford готвят чисто нов модел, който да замени трите големи автомобила в гамата на марката. Точно той може да приеме името Stormtrak и да се превърне в повдигнато голямо комби. Информацията идва от авторитетното британско издание Autocar.

Вдъхновението идва от Subaru Outback, който се продава изключително добре в САЩ и относително добре в Европа. Новият модел на Ford ще бъде глобален играч.

Возилото ще се базира на платформата, която стои в основата на новия Focus. Появата е насрочена за 2021 година, когато със сигурност двата вана S-Max и Galaxy ще бъдат спрени. Точната съдба на Mondeo засега е неясна.Тагове: mondeoНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ