www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Mercedes с най-много глобални продажби от немското премиум трио за 2019 г.

13.01.2020 | Авто новини: Авто пазар » Световен опит | Автор: Angel Sergeev | 3057 прочитания
A+ | A-

За четвърта поредна година Mercedes-Benz печели своеобразната титла за най-добре продаваща се премиум автомобилна марка в света. Резултатите от 2019 година показват, че Benz изпреварва основните си конкуренти от немското премиум трио.

Немците регистрират увеличение на доставките с 1.3% до 2.34 млн. автомобила, което е достатъчно за комфортна преднина пред втория BMW с 2.17 млн. продажби. При ръст от 1.8% на третото място остава Audi с 1.85 млн. продажби за 2019 г.

В коментари на резултатите босове и от трите компании изказаха желанието си ръстът в продажбите да продължи и през 2020 година, като за целта на помощ ще дойдат куп обновени или изцяло нови модели и от трите бранда.

Основни пазари за Mercedes, освен немския, през 2019 година са САЩ и Китай, като вторият не спира да консумира скъпите SUV автомобили както на марката, така и на BMW.

Според Automotive News, една от изненадите в Китай е сериозният интерес към супер луксозни и скъпи автомобили Maybach. Всеки месец там се продават по около 700 екземпляра от Maybach S-Class.Тагове: продажбиНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ