www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Приключи ремонтът на платното за Варна на виадукта при с. Потоп

20.12.2019 | Авто новини: Катастрофи » Транспорт и логистика | Автор: Jordan Lukanov | 1918 прочитания
A+ | A-

Приключи ремонтът на платното за Варна на виадукта при с. Потоп

Пуснато е движението по ремонтираното платно за Варна на виадукта край с. Потоп при 19-и км на АМ „Хемус“. С това единственото ограничение на движението по АМ „Хемус“ преди предстоящите Коледни и Новогодишни празници остава в района на тунел „Витиня“, където продължават аварийно-възстановителните дейности в тръбата за София.

Виадуктът при 19-и км е с дължина 525 метра. Той е в експлоатация от 1975 г. и от тогава не е основно ремонтиран. Ремонтните дейности през тази година са на стойност 22 млн. лв. с ДДС.

Извършено е цялостно премахване на старата настилка на платното за Варна, положени са нова хидроизолация, асфалтобетонова настилка и хоризонтална маркировка, монтирани са нови дилатационни фуги, предпазни огради и парапети. Ремонтирани са два стълба на съоръжението, както и греди, ригели и лагери. Ремонтът на колоните на моста край с. Потоп започна през 2017 г. и ще продължи през 2020 година.

На 13-и декември беше възстановено движението в платното за Варна на виадукта „Коренишки дол“ при 36-и км на АМ „Хемус“. Преди началото на летния сезон през т. г. беше пуснато движението и по обновените платна за Варна на виадуктите при 37-ми км и 51-ви км /„Разлив“/ на АМ „Хемус“.


Приключи ремонтът на платното за Варна на виадукта при с. ПотопПриключи ремонтът на платното за Варна на виадукта при с. ПотопПриключи ремонтът на платното за Варна на виадукта при с. Потоп

Тагове: ПриключиремонтплатноВарнавиадуктПотопХемус

СнимкиНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ