www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Концерните PSA и FCA се договориха за сливане

19.12.2019 | Авто новини: Авто пазар » Световен опит | Автор: Jordan Lukanov | 1433 прочитания
A+ | A-

Концерните PSA и FCA се договориха за сливане

Подготовката за обединението на концерните Fiat Chrysler Automobiles и PSA Group, за което беше съобщено преди месец-два, отива към завършване след като двете страни подписаха официално съглашение, предвиждащо равноправно участие на двата партньора (50/50) в новия алианс. Както и беше планирано, щаб-квартирата на новообразувания автомобилен гигант ще бъде разположена в Нидерландия, а шеф ще бъде сегашният президент на групата PSA Карлос Таварес.

Председател на управата ще стане Джон Елкан от концерна FCA. Новообразуваният алианс ще стане четвъртия по величина автопроизводител с света: общият обем на производство към момента достига 8,7 млн автомобили годишно, доходът - €170 млрд, а оперативната печалба - €11 милиарда.

Една от главните цели на обединението Таварес нарече същественото съкращаване бройката на автомобилните платформи и семействата двигатели - по план след няколко години две трети от всички продавани автомобили от алианса ще бъдат построени върху само от две модулни платформи: компактна и средноразмерна. Общо алиансът ще включва четиринайсет автомобилни бранда: от страна на PSA това са Peugeot, Citroen, Opel, Vauxhall и DS, а от страна на FCA - Fiat, Abarth, Alfa Romeo, Lancia, Maserati, Chrysler, Dodge, Jeep и Ram.


Тагове: КонцернPSAFCAдоговорихасливанепазар

СнимкиНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ