www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Nokian Tyres заменя торбите за гуми с по-екологични

17.12.2019 | Авто новини: Авто Продукти » Гуми | Автор: Jordan Lukanov | 1172 прочитания
A+ | A-

Nokian Tyres заменя торбите за гуми с по-екологични

Nokian Tyres заменя торбите за гуми с по-екологични. Производството на торби с частична употреба на биоматериал намалява емисиите на въглероден диоксид с до 75% в сравнение с производството на торби от чиста или рециклирана пластмаса.

“Като група искаме да поведем индустрията в посока на устойчивост и да разгледаме трудностите свързани с производството на една гума през целия ѝ експлоатационен живот, от суровините и производството до правилното рециклиране. Производството на торби за гуми от екологично чисти материали е част от това”, казва Марко Макела, ръководител отдел „Продажби“ в Nokian Tyres.

Около 40 000 килограма пластмаса годишно се е използвала досега за торбите на Nokian Tyres във Финландия и Норвегия. Производството на новите торби за гуми със зелен полиетилен и чист полиетилен с ниска плътност ще произвежда около 20.02 тона въглероден диоксид, докато производството на торби от чиста пластмаса произвежда около 88 тона, а от рециклирана пластмаса около 44 тона.

Етикетът „I’m green“ обозначава употребата на по-екологични суровини
По-ниското ниво на отделени емисии причинени от производството на торби е резултат от по-големият дял на био суровини – етилен от захарна тръстика на биологична основа. Захарната тръстика вече е абсорбирала въглероден диоксид от атмосферата във фазата си на растеж, и по този начин намалява крайното ниво на емисиите за производството на торбите.

Торбите за гуми получиха етикета „I’m Green“ за своята екосъобразност. Nokian Tyres е първият производител на гуми в света, който предлага торби за гуми, които носят този етикет.

Етикетът „I’m Green“ е собственост на нефтохимичната компания Braskem и неговата употреба е стриктно контролирана и регулирана. Над 50% от използваните суровини в продукта е нужно да бъдат зелен полиетилен, за да може да отговори на изискванията. В торбите за гуми, които използват Nokian Tyres употребата на зелени полиетилени е 55%.


Nokian Tyres заменя торбите за гуми с по-екологичниNokian Tyres заменя торбите за гуми с по-екологичниNokian Tyres заменя торбите за гуми с по-екологичниNokian Tyres заменя торбите за гуми с по-екологични

Тагове: NokianTyresзаменяторбигумиекологичниекология

СнимкиНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ