www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Приключи ремонтът на 32 км между Момчилград и Крумовград

12.12.2019 | Авто новини: Катастрофи » Транспорт и логистика | Автор: Jordan Lukanov | 1444 прочитания
A+ | A-

Приключи ремонтът на 32 км между Момчилград и Крумовград

Завърши рехабилитацията на 32 км от второкласния път Момчилград – Крумовград - Ивайловград. Проектът е съфинансиран от Програмата за трансгранично сътрудничество ИНТЕРРЕГ V-A Гърция – България 2014-2020 г. и националния бюджет. Инвестицията е за над 21 млн. лв. с ДДС.

Основно ремонтираната отсечка е част от международното трасе Кърджали – Момчилград – Крумовград – Ивайловград – ГКПП Славеево – Кипринос (Гърция) с голямо значение за регионалния и международeн туризъм. Пътят осигурява удобна връзка за голям брой туристи, пътуващи ежедневно за съседна Гърция.

С успешното изпълнение и на проектите, които завършват сега, са ремонтирани над 50 км от второкласния път. Строителните работи, завършени тази година, са обособени в два участъка. Първият е около 6 км (от 24-ти до 30-ти км), а вторият е близо 26 км (от 30-ти до 56-ти км).

Рехабилитацията на близо 6-километровата отсечка - от село Карамфил до разклона за язовир „Студен кладенец“, е финансирана от републиканския бюджет. Участъкът е с нова асфалтова настилка, а на местата с ниска носимоспособност е изградена нова конструкция на пътя. Подобрено е отводняването чрез изграждането на нови водостоци, окопи и банкети. Монтирани са нови ограничителни системи, пътни знаци и маркировка. Ремонтирани са две мостови съоръжения – при 27-ми км над р. Крумовица, с дължина 120 м, и при 29-ти км, което е 8 метра. Двата моста са с нова хидроизолация, настилка и тротоари. Възстановени са мантинелите и парапетите на съоръженията.

По Програмата за трансгранично сътрудничество ИНТЕРРЕГ V-A Гърция – България 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския фонд за регионално развитие и националния бюджет, са основно ремонтирани 26,4 км. Това е отсечката от началото на гр. Крумовград до разклона за с. Попско. Обновеното трасе преминава през четири населени места – гр. Крумовград, с. Полковник Желязово, с. Рогач и с. Пелин.

В Крумовград е извършена пълна реконструкция на пътната настилка. В целия рехабилитиран участък е положен нов асфалт, подобрено е отводняването с нови бетонови бордюри, отводнителни улеи и облицовани окопи. Почистени и удължени са всички водостоци и са построени пет нови. Поставени са нови мантинели, пътни знаци и маркировка. В района на 41-ви км е изградена стоманобетонова укрепителна стена с дължина 46 метра. Скатът зад стената е укрепен с геомрежа и хумус.


Приключи ремонтът на 32 км между Момчилград и КрумовградПриключи ремонтът на 32 км между Момчилград и КрумовградПриключи ремонтът на 32 км между Момчилград и КрумовградПриключи ремонтът на 32 км между Момчилград и Крумовград

Тагове: ПриключиремонтАПИрехабилитацияМомчилградКрумовград

СнимкиНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ

" "