www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Nissan превърна Leaf в коледна елха

09.12.2019 | Авто новини: Клюки » Любопитно, хоби | Автор: Jordan Lukanov | 2305 прочитания
A+ | A-

Nissan превърна Leaf в коледна елха

Нисан представи коледна версия на своя елмобил Leaf. Проектът, получил наименованието Nissan Tree, е създаден за нагледна демонстрация как електрическите автомобили рекуперират енергията при спиране или намаляване на скоростта.

Nissan Leaf има две системи за рекуперация. Първата е e-Pedal, т.е. обичайният педал на акселератора, който при активиране на съответния режим позволява не само да се ускорява, но и да се намалява скоростта или напълно да се спре елмобила.

Освобождаваната при спиране кинетична енергия се преобразува в електрическа и постъпва обратно в батерията - 40 или 62 кВт/ч. Вторият способ е режимът B-mode, в който всичко става аналогично, но когато шофьорът използва обичайния педал за спиране.

От "Нисан" отбелязват, че при среден годишен пробег от 18 хиляди километра Leaf рекуперира 744 киловата енергия. Това се равнява на една пета част от цялото електричество, изразходвано годишно от едно средно европейско домакинство.

Това количество енергия стига, за да може за един час да се захранват 266 коледни елхи със 700 лампички или 297 електрически фурни за приготвяне на празнична вечеря за един час. С нея може да се осигури електричество за 5 часа в 10 783 къщи с хиляда диодни лампи във всяка или на 744 телевизора за гледане на коледни филми.


Тагове: NissanпревърнаелмобилLeafКоледаелха

СнимкиНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ