www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

С 3% ръст на вредните емисии, ако камионите се връщат на 4 седмици до базите си

03.12.2019 | Авто новини: Катастрофи » Транспорт и логистика | Автор: Jordan Lukanov | 2229 прочитания
A+ | A-

С 3% ръст на вредните емисии, ако камионите се връщат на 4 седмици до базите си

Празните курсове за прибиране на камионите в държавата по установяване на всеки 4 седмици ще доведат до 3% увеличение на вредните емисии, дължащи се на международния товарен транспорт. Това заяви министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков в Брюксел, в рамките на заседанието на Съвета на ЕС, формат Транспорт.

"Транспортът е ключов сектор за българската икономика. Броят на регистрираните тежкотоварни превозни средства е 25 800, като средната им възраст е 3 години. Представете си тези превозни средства да пресичат Европа и да изминават напразно над 2000 километра, поради желание за налагане на правила, които са непропорционални и дискриминиращи за периферните държави членки", каза пред колегите си министър Желязков.

„Директният ефект на подобна разпоредба е географско ограничаване на предоставянето на този вид транспортна услуга в ЕС. Време е да оставим настрана идеологичните дискусии и да помислим за реалистичен подход по Пакета Мобилност I, който няма да има отрицателни и вредни последици за правилното функциониране на единния вътрешен пазар и за националните икономики на държавите членки“, посочи още Росен Желязков. В Брюксел министър Желязков проведе и двустранни срещи с министрите на Естония, Люксембург, Белгия, Холандия, Ирландия, Португалия и Словения, по време на които беше затвърдена позицията на България по Пакета Мобилност I.


С 3% ръст на вредните емисии, ако камионите се връщат на 4 седмици до базите сиС 3% ръст на вредните емисии, ако камионите се връщат на 4 седмици до базите сиС 3% ръст на вредните емисии, ако камионите се връщат на 4 седмици до базите сиС 3% ръст на вредните емисии, ако камионите се връщат на 4 седмици до базите си

Тагове: Екологиявредни емисиикамионивръщатбазиНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ