www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Ремонтираха и последния участък от прохода „Петрохан“

06.12.2019 | Авто новини: Катастрофи » Пътна обстановка | Автор: Jordan Lukanov | 3205 прочитания
A+ | A-

Ремонтираха и последния участък от прохода „Петрохан“

Завърши рехабилитацията на 22,2 км от пътя Костинброд - Бучин проход. Участъкът е част от прохода „Петрохан“ на територията на Софийска област. Инвестицията е за близо 11 млн. лева.

Път II-81 София – Петрохан – Лом е изграден през 1970 г. и е основна комуникация на Северозападна с Югозападна България през билото на Стара планина. Той е най-пряката връзка за жителите от областите Монтана и Видин със София, както и с Дунав мост II, пристанище Лом и балнеоложкия курорт Вършец.

С успешното изпълнение на проекта тази година завършва рехабилитацията на общо 43 км от второкласния път, а с това и на целия проход „Петрохан“. В края на август т. г. бяха ремонтирани 20,8 км в отсечката Бучин проход – Берковица, включени в лот 3 на оперативната програма.

Началото на рехабилитирания участък в лот 2 (между 8-ми и 30-и км) е в края на Костинброд, преминава през с. Бучин проход и завършва след кръстовището за Годеч. Пътят е с нова асфалтобетонова настилка. Възстановено е отводняването на платното и пътната конструкция в участъците с нарушена носимоспособност.

Отсечката е с нова хоризонтална маркировка, ограничителни системи и пътни знаци. Ремонтирани се единадесет пътни кръстовища – за Сливница и Годеч, както и за селата Царичина, Градец, Белидие хан, Понор, Дръмша, Цръклевци, Искрец, Шума и др. Обновени са две мостови съоръжения – над р. Блато при 8-ми км и р. Бучино при 29-и км. Укрепен е свлачищен участък от км 9+950 до км 10+030.


Ремонтираха и последния участък от прохода „Петрохан“Ремонтираха и последния участък от прохода „Петрохан“Ремонтираха и последния участък от прохода „Петрохан“Ремонтираха и последния участък от прохода „Петрохан“

Тагове: РемонтпоследенучастъкпроходПетрохан

СнимкиНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ