www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Факт: Opel Astra Sports Tourer №100 000

25.07.2011 | Авто новини: Авто пазар » Световен опит | Автор: | 1137 прочитания
A+ | A-

Забележителен момент в производството - стохилядната Astra комби напусна производствената линия

Успешната история на Astra Sports Tourer продължава. Версията комби на компактния модел на Opel още не е и една година на пазара, а вече празнува забележителната 100 000-на произведена бройка в завода в Елсмирпорт, Англия. “Търсенето на версията Sports Tourer надмина очакванията ни. Комбинацията на страхотен дизайн, иновативни технологии и отлична пригодност за всекидневно ползване е приветствана в цяла Европа” - сподели Ален Висер, Вицепрезидент отговорен за продажбите, маркетинга и следпродажбената дейност.
Лансирана през септември миналата година, версията Sports Tourer е лидер в сегмента си в Европа. За да посрещне голямото търсене, заводът работи на максимални обороти и въведе допълнителни смени. Най-големият пазар за модела е Германия, където са продадени над 40 000 автомобила до днес, следван от пазарите в Италия и Великобритания. Най-продаваният двигател в Европа е 1.4 Turbo, следван от дизеловия с 1.7 литра работен обем. Продажбите за корпоративни клиенти остават много силни, но делът на индивидуалните клиенти продължава да расте.
Новият Astra Sports Tourer внася стил, практичност и екологични технологии в компактния клас на комби автомобилите. Споделяйки същото дизайнерско ДНК на  Opel и името Sports Tourer заедно с по-големия си роднина Insignia, Astra Sports Tourer също въвежда подобен фокус върху първокласното качество и функционалност. Оптимизираният като пространство дизайн на багажника, даващ възможност за поместването на впечатляващ обем багаж до 1550 литра, е допълнен от хитроумни, висококачествени характеристики, като новата FlexFold система на задните седалки, облегалките на които падат само с издърпването на едно лостче.
Атлетичният външен вид на модела е подкрепен от също толкова атлетично усещане зад волана. Astra Sports Tourer споделя същото иновативно задно окачване и мехатронна ходова част FlexRide като тези на хечбек версията. Другите водещи в класа си характеристики, като адаптивните предни светлини AFL+ и одобрените от ортопедите ергономични предни седалки, внасят допълнителен комфорт и безопасност към предлаганото удоволствие от шофирането. Освен изобилието от характеристики за комфорт и безопасност, този модел е и изключително приятен за каране. Първокласната система на биксеноновите предни светлини с адаптивните  функции AFL+ и ергономичните предни седалки с клеймо за одобрение AGR (Action for Healthy Backs) правят този автомобил уникален в сегмента на компактните комби модели. Sports Tourer вече спечели множество награди, включително “Златен волан” и отличието за дизайн “red dot”.
 “Нашите нови модели начело с Astra Sports Tourer са изключително харесвани на пазара” - каза Ален Висер. “Новата Zafira Tourer и Astra GTC ще бъдат лансирани тази есен. А с Ampera – първият електрически автомобил, който е подходящ за всекидневна употреба, ще основем напълно нов сегмент в Европа. Това е отлична основа за нашия стабилен растеж” - допълни той.Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ