www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

"Момиче" с вход свободен на 6 декември в Дом на киното

28.11.2019 | Авто новини: Лукс&Стил » Кино, театър, сцена | Автор: Jordan Lukanov | 1092 прочитания
A+ | A-

"Момиче" с вход свободен на 6 декември в Дом на киното

В дните между 2 и 6 декември 54 държави от Европейския съюз ще бъдат домакини на специални събития, акцентиращи върху богатството на филмовата култура на Европа. В София мястото е Дом на киното, а денят е 6 декември с начало 19:00 часа.

Филмът е „Момиче” на режисьора Лукас Донт, номиниран за "Златен глобус", носител на Queer Palm и "Златна камера" от Кан, с наградата на FIPRESCI и наградата за най-добър актьор в конкурсната програма "Особен поглед" в Кан. „Нощ на европейското кино” през 2019 година е второто издание на проект, създаден по инициатива на Програма ТВОРЧЕСКА ЕВРОПА - МЕДИА, който е с отворен, свободен достъп за повече от 14 500 граждани на Европа и се организира в партньорство с Европа Синемас.

На всяко от събитията домакини ще бъдат киносалони, които принадлежат на паневропейската верига Europa Cinemas. Те ще започнат с прожекция на един от филмите, получили подкрепа от програма МЕДИА в последните две години.

Публиката ще гледа 40 различни филми, избрани от местните разпространители. След прожекциите ще се проведат разговори с представители на творческите екипи на филмите или с филмови специалисти-кинокритици, а за финал на вечерта зрителите са поканени на коктейл. Събитията ще бъдат открити от ръководителите на бюрата на ТВОРЧЕСКА ЕВРОПА - МЕДИА в съответната държава и представители на Европейската комисия.

Целта на този проект е да представи на гражданите подкрепата, която осъществява реално Европейския съюз за създаването на нови кинотворби. Европейската комисия влияе върху формирането на аудиовизуалния сектор чрез Програма МЕДИА от 1991 година.

Постига се сериозен успех в подкрепа на съревнованието между представителите на аудиовизуалните индустрии и в стимулиране на културното многообразие в Европа. Едно от най-важните действия е осигуряването на допълнителна финансова опора в реализирането на разпространението на европейските филми извън държавите, в които са произведени. Всяка година стотици филми могат да бъдат видени от публиката в цяла Европа с помощта на Програма МЕДИА.


Тагове: Момичевход свободен6 декемвриДом на киното

СнимкиНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ