www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Карикатури в Артгалерия НДК от 28 ноември до 10 декември

26.11.2019 | Авто новини: Лукс&Стил » Литература, арт | Автор: Jordan Lukanov | 1502 прочитания
A+ | A-

Карикатури в Артгалерия НДК от 28 ноември до 10 декември

Артгалерия НДК ще посрещне изложбата „Брекзит форевър”, организирана от Съюз на българските художници (СБХ), секция „Карикатура”. Експозицията от над 40 произведения е вдъхновена от един от важните европейски въпроси – Брекзит. Официалното откриване на изложбата е на 28 ноември от 18:00 часа.

Сред 15-е български имена, чиито карикатури ще могат да видят почитателите на това изкуство в НДК, са Ивайло Цветков, Димитър Атанасов, Майя Чолакова, Никола Георгиев-Каьо, Анатоли Станкулов и други. Куратор на изложбата е Валери Александров.

Освен творби на български автори в изложбата са бъдат включени и такива на артисти от Турция, Италия, Северна Македония и Румъния. Всички те ще представят своята интерпретация по въпроса за бъдещето на Обединеното кралство след Брекзит.

Вотът на националния референдум във Великобритания, който подкрепи британското напускане на ЕС с 52% на 48% през 2016 г. постави Великобритания пред серия от вътрешнополитически и външнополитически предизвикателства. Последваха сложни преговори, свързани с условията на излизане на Великобритания от ЕС, които доведоха до трудно извоюване на сделка и до сериозна политическа криза в самата Великобритания.

Намерението на британския премиер Борис Джонсън да бъдат проведени предсрочни избори на 12 декември, ще се осъществи, а той от своя страна обещава сделката за Брекзит да бъде реализирана до Коледа. Дали това ще бъде пореден епизод от великобританската сага или този път Обединеното кралство наистина ще напусне Европейския съюз на фона на полюсните настроения на своите граждани?

Изложбата може да видите всеки ден от 29 ноември до 10 декември между 11:00 и 18:00 ч. в Артгалерия НДК. Входът за посетители е свободен.


Карикатури в Артгалерия НДК от 28 ноември до 10 декемвриКарикатури в Артгалерия НДК от 28 ноември до 10 декември

Тагове: КарикатуриАртгалерияНДКизложба

СнимкиНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ