www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

След Себастиен Ожие и Citroen се отказа от WRC

20.11.2019 | Авто новини: Авто Спорт » Рали | Автор: Jordan Lukanov | 1972 прочитания
A+ | A-

След Себастиен Ожие и Citroen се отказа от WRC

След решението на Себастиан Ожие да напусне екипа на Citroën Racing след края на сезон 2019 във WRC, мнението на френската марка е да анулира спортната си програма в шампионата за 2020 г. поради липса на основен пилот за разположение през следващия сезон. Ангажиментът на Citroën Racing с двата C3 WRC и екипажите им Ожие / Инграсия и Лапи / Ферм беше за две години (2019, 2020). Без Себастиан Ожие и без водещ пилот на разположение, решението на Citroën е да се откаже още сега от програмата си във WRC.

На базата на опита и компетентността на специалистите от PSA Motorsport, през 2020 г. ще бъде отделено специално внимание на дейността и ангажираността към клиентите на C3 R5 по цял свят. Това решение ще позволи на Citroën да съсредоточи маркетинговите си усилия върху стратегията си, посветена на енергийния преход с лансирането на ново поколение електрифицирани модели от 2020 г. нататък.

Линда Джаксън, Изпълнителен директор на Citroën, споделя: «Решението ни да спрем участието си в програмата на WRC още с приключването на сезон 2019 е мотивирано от избора на Себастиан Ожие да напусне Citroën Racing. Това е една непредвидена за нас ситуация, но без Себастиан няма как да планираме участие през сезон 2020. Искам да благодаря не екипите на Citroën Racing за тяхната отдаденост и ангажираност. Част от ДНК кодът на Citroën е неразривно свързана с ралитата и ние сме горди, че сме една от най-успешните марки в историята на WRC с най-малко 102 победи и 8 титли при конструкторите.»

Жан Марк Фино, Директор на PSA Motorsport, споделя: «Нашата организация ще позволи на експертите ни, които са запалени по автомобилния спорт да покажат таланта си в спортните дисциплини на шампионатите, в които участват марките от нашата Група.»


След Себастиен Ожие и Citroen се отказа от WRCСлед Себастиен Ожие и Citroen се отказа от WRCСлед Себастиен Ожие и Citroen се отказа от WRCСлед Себастиен Ожие и Citroen се отказа от WRC

Тагове: Себастиен ОжиеCitroenотказWRCралиНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ