www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Това е човекът, който купи последния SAAB

18.11.2019 | Авто новини: Автоновини » Последни | Автор: Angel Sergeev | 9142 прочитания
A+ | A-

През миналия месец на аукцион беше продаден последният произведен екземпляр SAAB, като тогава новият собственик на машината остана инкогнито.

Сега NEVS, наследил фалиралата шведска марка, показа човека, който се раздели със сумата от малко над 48 хиляди долара, за да си купи сивия седан 9-3 от 2014 г.

Собственик на машината е Клаус Спангаард, който сега ще притежава последния произведен SAAB с пробег от само 66 километра до момента.

Точната модификация на колата е 9-3 Aero Turbo 4, което означава, че под предния капак се крие 2.0-литров турбо бензинов мотор с 220 к.с. Трансмисията е 6-степенен автоматик, който изпраща тяга до предните колела.

Интересното е, че този автомобил е произведен в годините, когато марката вече е собственост на National Electric Vehicle Sweden. Консорциумът получава правото да сглоби последните оставащи бройки от 9-3 преди да закрие дейността на марката в тогавашния й вид.

Любопитен също така е и фактът, че този 9-3 е бил предназначен за краш тест. По неизвестни на нас причини му се "разминава" и остава невредим и в пълния си блясък и до ден днешен.Тагове: saabНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ