www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Киномания 2019: Документални филм за Тарковски и Фелини

14.11.2019 | Авто новини: Лукс&Стил » Кино, театър, сцена | Автор: Jordan Lukanov | 1580 прочитания
A+ | A-

Киномания 2019: Документални филм за Тарковски и Фелини

Какво е вдъхновявало големия режисьор Андрей Тарковски? Какво е преживявал и какво е искал да постигне в общуването си със своите зрители? Отговор на тези въпроси ще даде документалният филм „Андрей Тарковски. Киното като молитва” на 24 ноември от 16:15 часа.

Режисьор е синът на Тарковски – Андрей А. Тарковски. В рамките на тазгодишната Киномания в рубриката „Киното и неговата история” в кино „Люмиер Лидл” ще бъде излъчен и още един документален филм за друг световнопризнат кинорежисьор – Федерико Фелини. Прожекцията на „Фелини без край” е на 17 ноември от 16:45 часа.
 
„Поставих си за цел да отведа зрителите обратно до изворите на режисьорската мисъл и да споделя емоцията от срещата с великия творец, великата личност и водач в живота, какъвто беше моят баща”, споделя Андрей А. Тарковски. Освен че зрителите ще надникнат зад кулисите на творчеството на Тарковки, те ще могат да чуят и неизползвани досега записи на поемите на Арсений Тарковски – един от великите руски поети на XX век и баща на режисьора.

От разнообразната програма на Киномания, публиката ще може да гледа и документалния филм „Фелини без край”. Изследвайки огромния архив на италианската обществена телевизия RAI, филмът е ценен и с оригиналните свидетелства на хора, работили с маестрото. Започвайки от запознанството си с Фелини в Римини, Еудженио Капучо продължава с нови открития за „тайния свят” на Фелини, който никога не остава напълно разкрит.


Киномания 2019: Документални филм за Тарковски и Фелини

Тагове: Киномания 2019документаленфилмТарковскиФелини

СнимкиНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ