www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Японци пускат в серия най-мощния автомобил в света - 2040 к.с.!

12.11.2019 | Авто новини: Автоновини » Елмобили и хибриди | Автор: Jordan Lukanov | 1857 прочитания
A+ | A-

Японци пускат в серия най-мощния автомобил в света - 2040 к.с.!

Японската инжинирингова компания Aspark представи окончателната версия на електрически хиперкар Owl. Разработчиците определят новата кола като най-мощния и динамичен сериен автомобил в света.

Инженерите на Aspark работят върху проекта околе седем години. В основата на автомобила, масата на който съставлява 1460 кг, лежи тръбна рамка и каросерия, изработени от композитни материали.  

Owl (в превод - Бухалът) се задвижва от четири елмотора, които сумарно развиват 2040 конски сили. Това е с 40 "коня" повече от новия хиперкар Lotus Evija.

Aspark Owl е способен да се ускорява от място до първата "стотица" за 1,9 секунди, което го прави една от най-бързите серийни машини в света. За сравнение, Bugatti Chiron се ускорява от място до 100 км/ч за 2,5 секунди. Максималната скорост на Owl съставлява около 300 км в час.

Общо японците планират да произведат 50 такива автомобила, стойността на всеки от които съставлява около €3 милиона. От компанията твърдят, че вече са получили поръчки за 15 електрически хиперколи.


Японци пускат в серия най-мощния автомобил в света - 2040 к.с.!

Тагове: Японципускатсериянай-мощнияавтомобилв светаAsparkOwl

СнимкиНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ