www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Дебют за Skoda Octavia 4 - по-голяма и по-луксозна

12.11.2019 | Авто новини: Автоновини » Последни | Автор: Angel Sergeev | 19694 прочитания
A+ | A-

На специална церемония в Прага, Skoda показа четвъртото модерно поколение на бестселъра си Octavia. Возилото надгражда своя предшественик по всички възможни параметри и се очаква да влезе в продажба още преди края на годината.

Четвърта генерация Octavia дели обща архитектура с новия Volkswagen Golf 8, но - както винаги в историята до момента, се позиционира най-висико в своя клас по отношение на размерите си.

Чешкото возило е с 19 мм по-дълго и с 15 мм по-широко от своя предшественик във вариант хечбек, а при комбито разликата е съответно 22 и 15 мм. Това има отражение върху багажника и пространството за крака на втория ред седалки. По-точно, багажникът е по-голям с 10 литра при хеча и 30 литра при комбито, а пространството за задните седалки е по-голямо с 5 мм.

Моторите са споделени с Golf 8 като базова опция ще бъде 1.0-литров TSI турбо бензин със 110 к.с. и 200 Нм въртящ момент. По-голям 1.5-литров бензин има 150 к.с., а на върха в бензиновата гама засега ще стои 2.0-литров TSI със 190 к.с.

Всички дизели засега има 2.0-литров работен обем, а мощността може да бъде 115, 150 и 200 к.с. Ще се лансира и плъг-ин версия, която ще споделя своето задвижване със Superb хибрид - 1.4-литров бензинов двигател и електромотор за системна мощност от 204 к.с.

Очаква се първо да бъде лансирано комбито, което трябва да защитити позицията си на най-продавано комби на пазара в Европа. След това очакваме и лифтбек версията, а догодина ще видим и моделите RS и Scout.Тагове: octaviaНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ