www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Спектакъл с картини на Леонардо да Винчи и електронна музика в НДК

06.11.2019 | Авто новини: Лукс&Стил » Кино, театър, сцена | Автор: Jordan Lukanov | 1377 прочитания
A+ | A-

Спектакъл с картини на Леонардо да Винчи и електронна музика в НДК

Театър "Азарян" в НДК ще посрещне италианския музикант Martux_m и група Vjit на 17 ноември от 18:00 часа. В концерт под наслов “Leonardo Reloaded”, съчетаващ електронна музика и рисунки на гениалния Леонардо да Винчи, Martux_m ще даде нов живот на творбите на великия учен и изобретател.

Непосредствено преди концерта публиката ще бъде посрещната от изложба, разположена във фоайето на театъра. Тя ще представи рисунки от различни периоди от творчеството на Леонардо.

Няма област от човешкото познание, която Леонардо да не е изследвал в най-висшата ѝ степен. В съвременния свят, в който се съчетават едновременно звук, изображение и анимация, да Винчи ни напомня за противопоставянето между идентичността и различието, между изкуството и науката.

Безспорно богатото творчество на художника оставя следи и днес. Вдъхновени от това, Martux_m и Vjit ще очертаят връзката между миналото и настоящето.

Италианските музиканти ще представят в оригинален вид творби на Леонардо, подчертавайки модерния и съвременен поглед на световния гений. Видеопроектите на група Vjit преобразяват действителността в един абстрактен и илюзорен свят, разкривайки дълбоката връзка между вътрешното движение на природата и невидимото движение на звука.

Martux_m е един от първите музиканти в Италия, занимаващи се с електронна музика. През годините той е издал над 20 албума в колаборация с изпълнители като Markus Stockhausen, Arto Lindsay, Eivind Aarset и мн. др. Изнасял е свои концерти на големи международни фестивали като Biennale Musica di Venezia, Sonar (ES), Mutec (CND), Roma Europa (IT) и др.

Подарете си едно съвременно пътуване във времето с електронна музика и светлинни ефекти, които ще ви пренесат във вълнуващия свят на Леонардо да Винчи! Проектът се осъществява в партньорство с Посолството на Италия в България.


Тагове: СпектакълкартиниЛеонардоелектронна музикаНДКтеатърАзарян

СнимкиНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ