www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Истории за Луната и спорни събития от руската история – нови документални поредици по Bulgaria ON AIR

11.11.2019 | Авто новини: Лукс&Стил » ТВ, шоу | Автор: Jordan Lukanov | 993 прочитания
A+ | A-

Истории за Луната и спорни събития от руската история – нови документални поредици по Bulgaria ON AIR

Малко известни факти, уникални документи и необичайни гледни точки ще предложат двете нови документални поредици, които стартират в ефира на национална политематична телевизия Bulgaria ON AIR този месец. От 16 ноември, всяка събота от 16:30 часа, поредицата „Обратната страна на Луната“ ще разказва за големите руските учени, посветили живота си на проучвания за Луната и Вселената.

В първия епизод зрителите ще разберат как трудовете на физика Александър Столетов имат отражение в живота ни днес. Работите на руския учен подготвят почвата за създаване на съвременната електронна техника – телевизор, фотоапарат и видеокамера. Вторият епизод на „Обратната страна на Луната“ е посветена на Пьотър Лебедев, който открива и измерва налягането на светлината на твърди частици. Как откритието му ни помага днес – гледайте на 23 ноември, от 16:30 часа.

На някои от най-спорните моменти в руската история е посветена документалната поредица „Настояще и минало: проучвания и находки“. От 18 ноември, всеки делничен ден от 9:30 часа, зрителите ще чуят мнението на най-популярните руски историци за едни от най-противоречивите събития от миналото на родината им.

Първият епизод „Необходимият проект“ разказва за създаването на Руската историческа общност. Кои са спорните моменти в този процес и какви са били трудностите пред нея, гледайте в „Настояще и минало: проучвания и находки“.


Истории за Луната и спорни събития от руската история – нови документални поредици по Bulgaria ON AIR

Тагове: ИсториисъбитиядокументалнипоредициON AIRтелевизия

СнимкиНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ