www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Проф. Светлозар Игор с приз "Перото" за цялостен принос през 2019 г.

09.11.2019 | Авто новини: Лукс&Стил » Литература, арт | Автор: Jordan Lukanov | 1222 прочитания
A+ | A-

Проф. Светлозар Игор с приз "Перото" за цялостен принос през 2019 г.

„Не многото писатели правят литературата, а достатъчното добри писатели. Радостен съм, че Литературен клуб „Перото“ продължава традицията си на стабилност да подкрепя литературата и нейните автори и преводачи“. С тези думи големият български литературен историк, критик, поет, писател и преводач Проф. д.ф.н. Светлозар Игов прие наградата за цялостен принос за 2019 година на Литературен клуб „Перото“. Наградата му бе връчена от Венцислав Велев – директор на Дирекция „Нематериално културно наследство“ към Министерство на културата, който поздрави всички автори, издатели и четящи хора от името на министър Банов.

Наградата „Перото“ в категория „Детска литература“ отиде при Марин Трошанов и Петър Станимиров и книгата „Роботът Чапек на планетата с трите слънца. Книга първа. Роботски приключения”. В категорията „Поезия“ отличие взе Цочо Бояджиев за „Книга на разкаянията и утешенията“. За чудесния си превод от български на датски език на „И други истории“ и „И всичко стана луна“ от Георги Господинов приз в категория „Превод“ получи Хеле Далгор, а Елена Алексиева заслужено грабна наградата в категория „Проза“ за романа си „Свети вълк“. Тя пожела на себе си и всички свои колеги литературата, която се пише и която вече е написана да получи повече преводи. „Глиненият цар“ на Добромир Байчев стана победител в категорията „Дебют“.

Статуетките, които получиха всички наградени, са дело на скулптора проф. Емил Попов. „Книгите винаги са били част от нашия живот и се радвам, че НДК е един от двигателите на книжните процеси“, каза председателят на Съвета на директорите на НДК – Борислав Велков, който благодари на всички пишещи и четящи хора за всеотдайността.


Проф. Светлозар Игор с приз "Перото" за цялостен принос през 2019 г.Проф. Светлозар Игор с приз "Перото" за цялостен принос през 2019 г.Проф. Светлозар Игор с приз "Перото" за цялостен принос през 2019 г.Проф. Светлозар Игор с приз "Перото" за цялостен принос през 2019 г.

Тагове: Проф.Светлозар ИгорпризПеротоцялостен приноскнига

СнимкиНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ