www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Видео: Свръхзвуков автомобил вдигна 800 км/ч

07.11.2019 | Авто новини: Клюки » Клюки | Автор: Jordan Lukanov | 1704 прочитания
A+ | A-

Видео: Свръхзвуков автомобил вдигна 800 км/ч

Тимът на проекта Land Speed Record (LSR) успя да ускори свръхзвуковия автомобил Bloodhound почти до 500 мили в час по време на изпитания в южноафриканската пустиня Калахари. Видеото от тестовете е публикувано в YouTube.

Този опит стана шестият от "живите" изпитания, проведени от LSR в ЮАР. По-рано няколко стотин местни жители ръчно почистиха огромен участък в пустинята край оазиса Хакскенпан, премахвайки от него повече от 16 хиляди тона камъни, за да се получи идеална 20-километрова права.

В последното засега изпитаниe Bloodhound успя да развие 491 мили в час (790 км/ч). Целта е през 2020 г. да се прескочи бариерата от 800 мили в час (1287 км/ч) и да се установи абсолютен световен рекорд на земя.

В движение Bloodhound LSR се привежда от реактивният двигател на Rolls-Royce, който се монтира в изтребителя Eurofighter Typhoon. Петлитровият V8 бензинов агрегат от суперколата Jaguar F-Type R действа като горивна помпа, като общата мощност на силовата установка е около 135 хиляди конски сили.Тагове: Видеосвръхзвуковавтомобилвдигна800 км/чрекорд

СнимкиНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ