www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Проект за ученици „Извинени присъствия“ в ДНК към НДК

05.11.2019 | Авто новини: Лукс&Стил » Кино, театър, сцена | Автор: Jordan Lukanov | 1348 прочитания
A+ | A-

Проект за ученици „Извинени присъствия“ в ДНК към НДК

Срещи, ателиета, уъркшопи и спектакли, предвижда проектът на ДНК-пространство за съвременен танц и пърформанс – „Извинени присъствия“. Инициативата е насочена към ученици на възраст между 15 и 18 години и цели да развие и насочи младите публики към съвременни изпълнителски изкуства.

Участниците измежду 6 софийски училища ще имат възможност да се срещнат с професионалисти от различни области на креативната работа – режисьори, актьори, хореографи, танцьори, художници, музиканти, композитори, критици, драматурзи и арт мениджъри, с които ДНК работи. Учениците ще посетят спектакли от българската и чуждестранната програма на ДНК, последвани от срещи-разговори с екипа на представленията, които ще бъдат модерирани от артистичния директор на ДНК – Мира Тодорова.

Проектът „Извинени присъствия“ не само ще провокира любопитството на младежите към съвременните форми на изпълнителски изкуства, но ще обогати техните познания и индивидуални интереси в сферата на изкуствата и по-специално на театъра, танца и пърформанса. Инициативата се реализира с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура“.


Тагове: ПроектученициИзвинени присъствияДНКНДК

СнимкиНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ