www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Бяхте ли чували за Mercedes 500 SET - единственият S-Class комби в историята?

05.11.2019 | Авто новини: Лукс&Стил » Ретро, музеи, история | Автор: Angel Sergeev | 34752 прочитания
A+ | A-

След като по-рано тази седмица ви запознахме с един невероятен забравен прототип на BMW, днес с ред на големия съперник на баварците да покаже един от интересните си проекти от миналото. В случая става дума за Mercedes-Benz и работата на марката по автомобил заедно с тунерите от Zender през 80-те години на миналия век.

Возилото е създадено през 1983 година и носи официалното име 500 SET. Базира се на тогавашното поколение S-Class с моделно семейство W126, което у нас е популярно с прозвището "пурата". Уникални при този проект са доста неща.

Първо, говорим за S-Class комби - може би единствената официална подобна разработка, която съществува от създаването на най-луксозната линия при немската марка. След това идва доработката на Zender - преден капак, фарове и решетка от купето C126 и заден капак от комбито W123.

Означението 500 показва, че под предния капак работи 5.0-литров V8 мотор. Той е доста широко застъпен в гамата на S-Class тогава и се предлага във версии с различна мощност за отделните пазари.

Интериорът на проекта от Zender също е впечатляващ. Основната структура на оригиналното табло е запазена, но воланът, централната конзола и част от бутоните за управление на функциите са заменени.

 


 А какво ще кажете за този смахнат прототип на BMW с 16-цилиндров мотор?


 Тагове: zenderНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ