www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

SUV автомобилите имат нужда от гуми с по-здрава структура

29.10.2019 | Авто новини: Авто Продукти » Гуми | Автор: Jordan Lukanov | 1513 прочитания
A+ | A-

SUV автомобилите имат нужда от гуми с по-здрава структура

Висококачествените автомобилни гуми са издръжливи и правят шофирането комфортно и безопасно. SUV автомобилите имат нужда от гуми със здрава структура и издръжливи страници. В екстремни ситуации, гумите на големите превозни средства е нужно да осигуряват точна реакция на кормилото, което също така изисква правилно налягане в гумите.

Високите и тежки SUV модели се нуждаят от подходящи гуми както за лятото така и за зимата. Тези модели обикновено използват гуми с различна каучукова смес и по-здрави материали в сравнение с моделите за леките автомобили.

Висококачествените гуми се открояват при всички сценарии на шофиране. Първокласните гуми са тихи при добри условия, тоест на сухи и прави асфалтови пътища. На мокри или заледени пътища можете да усетите разликата в усещането при управлението на гуми с по-високо и по-ниско качество. В екстремни ситуации, като например внезапно спиране или аварийна смяна на лентата за движение, разликата е огромна.

Шофьорите могат сами да повлияят на безопасността при шофиране като редовно проверяват налягането в гумите си. Добре е да проверите ръководството на автомобила за препоръчителното от производителя ниво на налягане в гумите. Шофьорите, които са свикнали с леки автомобили е възможно да оставят твърде ниско налягане в гумите, когато сменят автомобила си с SUV модел.

„SUV моделите изискват малко по-високо налягане в гумите отколкото леките автомобили и разликата е значителна. При извършване на рязка маневра с тежък автомобил – като например аварийно избягване на друго превозно средство, е важно гумите да реагират правилно.“, казва Мати Мори, директор „Техническо обслужване на клиенти” в Nokian Tyres: "В интерес на стабилността по време на шофиране, Nokian Tyres препоръчва винаги да напомпвате зимните си гуми с 0.2 бара налягане над препоръките на производителя.“

Nokian Tyres обръща специално внимание на издръжливостта на SUV гумите. Компанията разработи уникалната технология Aramid Sidewall, която подсилва страницата – зоната на автомобилната гума, която често се смята за най-слаба. Страницата подсилена с арамидни влакна предпазва гумата изключително добре срещу пробивания, удари и прорези. Това е важно както на лоши, осеяни с дупки пътища, така и по време на ежедневно шофиране в градския трафик.


SUV автомобилите имат нужда от гуми с по-здрава структураSUV автомобилите имат нужда от гуми с по-здрава структураSUV автомобилите имат нужда от гуми с по-здрава структураSUV автомобилите имат нужда от гуми с по-здрава структура

Тагове: SUVавтомобилигумипо-здраваструктураNokian

СнимкиНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ

" "